Политика

Кабмин утвердил новые нормы питания украинских воинов

3 октября 2016 21:40

Кабинет Министров Украины проголосовал за постановление о внесении изменений в нормы питания бойцов ВСУ.

"Это позволит нам закупать сухпай нового образца", - отметил министр обороны Степан Полторак в Facebook.

Від початку роботи ініціативної групи й до втілення зазначених змін у життя минуло багато часу, багато зусиль було витрачено: численні погодження із органами державної влади, роз’яснення та обґрунтування запропонованих змін.

Хочу зазначити, що нововедення не потребують додаткового фінансування із держбюджету: на закупівлю нових сухпаїв цього року ми знайшли кошти з бюджету шляхом перерозподілу, а в пропозиціях до бюджету-2017 передбачили та врахували дану статтю витрат.

Перш за все ці норми та технічні умови були розроблені для покращення якості харчування військовослужбовців, які перебувають в АТО та в польових умовах не мають можливості готувати гарячу їжу.

Так, цією Постановою вводиться нова норма харчування №15, - добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 Ккал, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачено порціонна видача норми, - тобто сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видається бутильована вода – 0,5 л на кожен раціон. Окрім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 Ккал.

Із нововведень – включення до раціону сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших та других страв. Вперше використовується ретор-пакет та безполуменевий нагрівач їжі. Завдяки новим технологіям пакування, військовослужбовці отримують можливість харчуватися першими та другими стравами без використання термічної обробки.

Уже невдовзі Міністерство оборони розпочне закупівлі даних сухпайків.

Вдячний Уряду за чітку позицію та допомогу в реалізації реформування забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling