Общество

Оклеветанные бойцы 51-бригады требуют справедливости от государства

26 октября 2016 15:28

Военнослужащий бывшей 51-й отдельной механизированной бригады Александр Хвас отказался от закрытия дела по нему с формулировкой «по изменению обстоятельств».

Об этом на своей странице в соцсети написал адвокат и волонтер Василий Нагорный.

Бойца 51 бригады Александра Хваса судят за якобы самовольное оставление воинской части. В сегодняшнем заседании военная прокуратура подала ходатайство о закрытии дела.

Сьогодні… Володимир… Суд… Боєць 51 бригади 1 дивізіону , командир гармати, молодший сержант Олександр Хвас
(Що за справа можна прочитати в попередньому пості)
Отже, сьогоднішнє засідання:З клопотанням військової прокуратури про закриття справи по ст. 48 (за зміною обстановки). Саша Хвас НЕ ПОГОДИВСЯ і попросив суд НЕ закривати справу. Його мотивація: – я не вчиняв СЗЧ та злочин, а тому мене не має за що звільняти від кримінальної відповідальності! Це вчинок! Суд виніс відповідну ухвалу про відмову в закритті кримінального провадження, оскільки боєць хоче встановити, що він не вчиняв будь-якого правопорушення! 
Отже 22.11.2016 року о 10 год. продовжуємо. Щодо доказів: на запити суду про витребування документів з Володимир-Волинської в/ч, через пів року, прийшла хоч якась відповідь. Суть: всі документи по 51 бригаді (частина А2331, В3938)або знищені, або знаходяться в держархіві Міноборони (які знищені, які в архіві не уточнено). Тому, суд задоволив клопотання- звернутись до Міноборони про витребування цих документів, але є підозра, що їх не було і не має, як «не було» і «не має» 51 ОМБр… були тільки бійці і є могили Небесного Легіону…

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling