Економіка

Гройсман презентовал план приоритетных действий на период до 2020 года

28 Грудня 2016 12:43

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на початку засідання Уряду у середу презентував проект Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період до 2020 року.

За його словами, Уряд виконує свою обіцянку підготувати такий документ до кінця року, що було передбачено Програмою дій Уряду, представленою у Парламенті під час призначення.

"Мені би дуже хотілося, щоби ми зробили все від себе залежне, щоби врешті-решт бути владою, яка має зовсім інший ґатунок, зовсім іншу філософію, щоби люди побачили в нас тих, хто реально розуміє [ситуацію] і може проводити зміни", – зазначив Володимир Гройсман на початку презентації.

"Я би хотів сьогодні, щоби ми дуже чітко дали повідомлення українцям, куди ми йдемо, що ми отримаємо, який буде результат нашої подальшої роботи і маємо дуже конкретні пріоритети розвитку держави з 2017 до 2020 року", – наголосив він.

Володимир Гройсман зауважив, що це реальний, конкретний план дій, який базується на підготовлених раніше напрацюваннях і програмних документах: Стратегії сталого розвитку "Україна - 2020", Програмі дій Уряду, Угоді про Асоціацію із Європейським Союзом, Коаліційній угоді та міжнародних зобов'язаннях.

Середньостроковий план пріоритетних дій Уряду на період до 2020 року – інклюзивний документ. Над його підготовкою серйозно працювали міністерства з профільними експертами. Уряд відкритий до подальшого обговорення Середньострокового плану, зауважив Володимир Гройсман та закликав долучатися до цього протягом місяця представників ЗМІ і громадського середовища.

План базується на 5 основних пріоритетах та містить 85 пріоритетних напрямів діяльності Уряду протягом 2017-2020 років, спрямованих на здійснення послідовних та комплексних реформ. Серед головних пріоритетів: економічне зростання, ефективне врядування, розвиток людського капіталу, встановлення верховенства права і боротьба з корупцією, безпека та оборона.

"Цей план передбачає, що конкретно ми зробимо в економіці, щоб вона зростала, як буде покращене врядування у нашій країні, щоби на кожному рівні влада була більш професійною, що будемо робити у секторі безпеки і оборони, як ми будемо розвивати людський капітал, як ми будемо надавати сервіси, щоб люди нормально відчували середовище, в якому вони живуть, як будемо підвищувати соціальні стандарти, як люди будуть отримувати заробітні плати", - наголосив Прем'єр-міністр.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling