Общество

Военную прокуратуру обвиняют в желании посадить бойца АТО (видео)

6 января 2017 10:17

Відбулося судове засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса, якого звинувачують у самовільному залишенні частини. Сам військовослужбовець запевняє, що незаконно частину не залишав, та закону не порушував.

Слухання справи відбулося у четвер, 5 січня, у Володимир-Волинському міському суді.

Під час засідання суд допитав останніх свідків, котрі несли службу разом із Хвасом у 2014-му році. Це заступник командира батареї в роботі з особовим складом Микола Харчук, командир 2-го гаубичного самохідного артилерійського дивізіону Ігор Рожовець.

Саме Рожовець писав рапорт стосовно того, що Олександр Хвас самовільно залишив частину. Щодо того, чи з’ясовував командир обставини, а яких Хвас залишив частину, то він зазначив, що телефонував солдату, однак той не підняв слухавку.

Микола Харченко розповів, що бачив Хваса в розташуванні частині в той період, коли йому інкримінують СЗЧ. Також він не відхиляє думки, що солдата в той список могли занести помилково.

Суддя Володимир-Волинського міського суду оголосив перерву у розгляді справи, аби повторно витребувати інформацію у військової частини.

Адвокат Василь Нагорний зазначив, що військова прокуратура просто намагається зятягнути розгляд справи.

«Прокуратура намагається затягнути розгляд справи ненаданням відповідних документів, не сприяє суду в отриманні цих документів. Фактично документів не надає військова частина. Це документи, які витребовував суд за клопотанням прокуратури. А саме – відповідних журналів нарядів та вечірніх повірок. З військової частини відповідь була, що ці документи знищені, або передані до Міністерства оборони. Але які знищені, а які передані, то ми не знаємо. З Міноборони ми отримали відповідь, в їхньому архіві фактично немає цих документів, лише декілька наказів. Значить, їх знищили у частині. Але суд хоче, щоб надали акти знищення документів», – заявив адвокат.

Громадське Волинь


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling