Новини

В Украину не пустили шестерых россиян (видео)

27 Січня 2017 11:28

Учора в столичних аеропортах викрили 6 громадян Росії, які, можливо, є військовими Російської Федерації, мають зв’язки з НЗФ і причетні до злочинного угруповання

Про це повідомляють у Держприкордонслужбі.

В аеропорту "Бориспіль" під час оформлення рейсу, який прибув з Мінська, були виявлені 5 громадян Росії. Всі чоловіки прибули в Україну вперше. Під час додаткового контролю у кожного з росіян знайшли однакову суму грошей - 100 тис. рублів в однакових конвертах. У деяких з них збігалася дата видачі паспортів. При цьому всі п’ятеро зазначили відпочинок як мету свого перебування на території нашої держави. Під час спілкування відповіді чоловіків були характерні саме для військових чи чітко поінструктованих осіб.

Крім того, в одного з росіян прикордонники разом з СБУ виявили військовий квиток, жетон ЗС РФ та маскувальний халат. Також встановлено, що деякі з них, можливо, причетні до злочинного угруповання, яке пов’язане із шахрайськими діями у банківській сфері.

Наразі громадянам РФ відмовлено в перетинанні державного кордону. Тривають подальші фільтраційно-перевірочні заходи.

Ще одного громадянина Росії прикордонники спільно з СБУ викрили в аеропорту "Київ". Він також прилетів в Україну рейсом з Мінська. Під час прикордонного контролю на чоловіка спрацювала база даних, оскільки стосовно нього діяло доручення від правоохоронних органів. Під час перевірки правоохоронці встановили, що чоловік є головою Ради директорів однієї з Групи компаній, яка займається фінансуванням проектів у Росії та за кордоном. Також з’ясувалося, що він має зв’язки з представниками незаконних збройних формувань, які воюють на сході України, адже в його телефоні були знайдені відповідні контакти, і крім того був нагороджений медаллю "За повернення Криму" особисто міністром оборони РФ.

Виявленому громадянину Росії відмовлено в пропуску через державний кордон.

 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling