Новини

На Харьковщине отчитались о промежуточных результатах приписной компании

27 Січня 2017 11:49

Об этом в соцсети рассказали представители регионального медиацентра МО:

На Харківщині успішно триває приписка юнаків 2000 року народження при районних (міських) військових комісаріатах. Протягом перших тижнів 2017 року третину юнаків вже вивчено на предмет придатності у майбутньому до військової служби і поставлено на військовий облік.
Так, протягом січня-березня поточного року у райвійськкоматах побувають близько 9000 осіб, яким цього року виповниться 17 років.
 На даний час, близько 4000 осіб, або 45% від усіх допризовників було викликано до військових установ, з яких приблизно 3600 вже своєчасно пройшли медичний огляд і бесіди з психологами.
- Хоча «Приписна кампанія-2017» триватиме до 31 березня, 40% від усього обсягу цієї роботи військкомати регіону вже виконали. На жаль, у понад 500 хлопців, що складає лише 5%, військові лікарі виявили дуже серйозні хвороби, через які вони не зможуть служити у армії. Та доброю новиною є те, що 35% від усіх тих, хто народився у 2000-му, повністю здорові і отримали приписне посвідчення, - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.
За словами офіцера, на Харківщині є декілька районів, де протягом неповного січня виконано майже увесь комплекс приписної кампанії. Так, у Близнюківському РВК перевірено 98% усіх сімнадцятирічних юнаків, а у Індустріальному в місті Харків РВК та Вовчанському райвійськкоматах звітували про виконання понад 80% цього загальнодержавного завдання.

Довідка: Торік на Харківщині підлягало приписці при РВК близько 9000 осіб. Приблизно 10% від усіх юнаків 1999 року народження торік визнано такими, які ніколи служитимуть в армії через наявність серйозних хвороб. Близько 30 сімнадцятирічних мешканців області мали судимість і також не зможуть носити погони. Близько 250 осіб вирішили навчатися у військово-навчальних закладах. 


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling