Общество

Гвардейские психологи оказывают помощь жителям Авдеевки

2 февраля 2017 13:08

До роботи з постраждалими мешканцями Авдіївки приступили 9 психологів Нацгвардії. Психологи розподілені на 3 мобільні групи.  Вони  працюватимуть і у наметовому містечку, і при потребі висуватимуться у різні частини Авдіївки. Кожна група складається з трьох висококваліфікованих фахівців-психологів, які мають достатній рівень підготовки та практичні навички надання психологічної допомоги в екстремальних умовах.

Головне завдання мобільних груп психологів Нацгвардії — надати екстренну психологічну допомогу громадянам у пунктах обігріву і нейтралізувати негативний вплив чинників надзвичайної ситуації на населення міста. Також психологи обходитимуть помешкання багатодітних сімей та громадян похилого віку та виявлятимуть чинники, які сприяють виникненню соціально-психологічної напруженості у населення.

«Для нас, робота із запитами постраждалого населення міста є достатньо відповідальною справою, адже ми добре усвідомлюємо внутрішній стан громадян, які посеред зими, в умовах низької температури, внаслідок цинізму та безчинств проросійських бойовиків, залишилися без житла  та можливості задовольнити звичайні життєві потреби», – розповідає психолог Слов’янського полку Нацгвардії капітан Оксана Овсієнко.

«Дізнавшись про наявність у Авдіївці психологів Нацгвардії,  місцеві жителі стали самостійно сповіщати знайомим, сусідам про можливість отримання кваліфікованої психологічної підтримки. На даний момент ми маємо дуже велику кількість звернень про допомогу», – коментує роботу підлеглих командир об’єднаного угрупування НГУ полковник Василь Пилипенко.

Психологи Нацгвардії працюватимуть пліч-о-пліч з  колегами з  Державної служби України з надзвичайних ситуацій.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling