Общество

Жительницу Донбасса будут судить за участие в организации "референдума"

15 февраля 2017 11:31

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно мешканки міста Краматорська, яка обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Слідчими встановлено, що навесні 2014 року, коли місто Краматорськ було окуповано бойовиками самопроголошеної терористичної організації «ДНР», 45-річна жінка взяла активну участь в організації та проведенні так званого референдуму щодо створення на території Донецької області «самостійної держави - ДНР».

Перебуваючи на посаді голови дільничної комісії, зловмисниця організувала у приміщенні однієї із шкіл міста розстановку урн для голосування, видала членам комісії відповідні бюлетені, керувала формуванням списків громадян, які взяли участь у незаконному референдумі, а по його завершенню організувала передачу підписаних протоколів з результатами голосування та урн з бюлетенями озброєним бойовикам. 

Дії пособниці терористів кваліфіковано за ч.2 ст.110 КК України (вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України). Обвинувальний акт спрямовано до суду для розгляду по суті.

Жінці загрожує до 10 років позбавлення волі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling