Харьков

Журналисты Харькова - матерям солдат Нацгвардии: парней кормят отлично! (видео)

17 февраля 2017 10:09

Майбутні журналісти Харківської академії культури вивчали зсередини, як сьогодні годують солдатів у військових частинах Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії.

В кожній військовій частині щось залишається за кадром, є речі які не звикли показувати на екранах. Однією з таких тем є кухня. Основна тема правильного ведення продовольчого порядку, і чи відповідають кухарі стандартам  і бажанням військовослужбовців.  Хто готує нашим захисникам? Як обладнана кухня, і що із запасами в армійських складах вивчили студенти в рамках проекту «Атограф».

Головною метою цього дослідження було показати з яким настроєм готують повари свої страви для солдатів, з чого складається солдатський раціон, і головне – що говорять самі бійці про свої обіди сніданки та вечері.

«Солдати, вони ж живуть одно до іншого прийму їжі. М’ясні страви або гарнір, просять, кажуть: «можна добавочки».  Ну, як ти відмовиш дитині?- посміхається повар Наталія.

На просте питання: «Чи подобається тобі готувати», повар солдат Святослав зізнається: «Кулінарія – це життя, це моя пристрасть»

Дівчата-журналісти провели майже цілий день на кухні, спостерігаючи весь процес приготування «солдатської каші» від отримання продуктів до прийому їжі.

«Максимум уважності та дисципліни. Привітні професіонали, неймовірний запах з пекарні, суп засипаний свіжою зеленню», – поділилися враженнями студенти.

Не оминули і самих солдатів та запитали, як вони самі відносяться до військового харчування.

«Найбільше мені подобається каша пшенична або макарони. Їжа для солдата – це, мабуть, найголовніше. Тому що це і енергія на цілий день, і гарний настрій», – говорить солдат Вадим Даниленко.

«Годують нас смачно, одягають добре, в розташуваннях тепло. Офіцери гарно ставляться». Запитали, чи смачна каша, на що із впевненістю і радістю хлопець похитує головою: «А вас ще не годували, я думаю і вам запропонують, спробуєте, оціните», – додає солдат Артем Трохимов.

Почувши такі відгуки майбутні журналісти не змогли не спробувати солдатської каші.  А після обіду виставили свою оцінку: «Армійська столова та кухня Національної гвардії пройшли перевірку на смак».

Задоволені ж і зігріті гвардійці знову йдуть нести службу, виконувати свої обов’язки та чекати вечері, смажену рибу, картопляне пюре і салат «здоров’я».

Група інформації і комунікації Східного ОТО

Студенти факультету кіно-, телемиствецтва ХДАК: Анастасія Салашна, Діана Краснікова, Олександра Дилькова


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling