Політика

Янукович: О попытке разогнать Майдан я узнал во время игры в теннис

27 Лютого 2017 08:34

Виктор Янукович, путаясь в деталях, перекладывает ответственность за попытку разгона Майдана на свое окружение, пишет в материале о разговоре с экс-президентом Украины корреспондент немецкого издания Der Spiegel.

Колишній президент України Віктор Янукович у своєму офісі в Москві дав інтерв'ю кореспондентові німецького видання Der Spiegel Крістіану Неефу (Christian Neef). В опублікованому в неділю, 26 лютого, на сайті видання тексті політик-утікач заявив, що не віддавав наказів щодо розгону протестів взимку 2013 року та звинуватив своє тодішнє оточення в інтригах проти нього.

Спочатку на запитання про події в ніч на 30 листопада, коли силовики побили студентів, Янукович відповідав звинуваченням на адресу "радикалів", які провокували поліцію. Проте потім він припустив, що за протестами стояв тодішній голова його адміністрації Сергій Льовочкін разом із бізнесменом Дмитром Фірташем, які за його спиною стали режисерами Майдану. Сам він, стверджує Янукович, дізнався про криваві зіткнення лише наступного ранку під час гри в теніс, тоді як Льовочкін не відповідав на дзвінки.

Також Янукович укотре заявив, що не відмовлявся від своєї посади. "Я був в Україні, мене просто відрізали від ЗМІ, заблокували та полювали за мною по всій країні", - каже він. Він заявив, що під час його втечі до Криму з Донецька, під Мелітополем на нього начебто чекала сотня бойовиків з важкою зброєю, які мали зупинити його кортеж та "всіх розстріляти". Проте його начебто завчасно попередили. За офіційними даними української влади, правоохоронці не змогли вчасно встановити місце знаходження президента-утікача.

Кореспондент Der Spiegel зазначає, що під час розмови Янукович не раз плутався та намагався уникати складних запитань. Проте, пише Нееф, екс-президент відверто розповів про приватне життя. Янукович зазначив, що лише кілька разів зустрічався із президентом РФ Володимиром Путіним: "Розумію, мої проблеми - не його рівень". Фінансово його підтримує, за словами Януковича, старший син.

Політик також зазначив, що розлучився із дружиною Людмилою після 45 років подружнього життя. Зараз він живе у неофіційному шлюбі із сестрою своєї колишньої кухарки, разом з якою утікав з України.

DW


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling