Политика

Порошенко наградил бойцов-защитников Авдеевки

27 февраля 2017 17:14

Президент Петро Порошенко під час відвідання Дніпровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова зустрівся з бійцями Збройних Сил України, які проходять лікування після отриманих поранень, та вручив їм нагороди. Зокрема, Глава держави поспілкувався з військовими, які брали участь бойових діях в районі Авдіївки під час загострення ситуації в січні-лютому цього року.

Глава держави побажав захисникам швидкого одужання. «Хотів би подякувати кожному з вас за бездоганне виконання воєнного обов’язку і за тверду сильну патріотичну позицію. Впевнений: головне, що нам треба мати – це віра в перемогу. Бо правда з нами, народ український з нами», - зазначив Президент. Він додав, що досвід військових, які вирішать після лікування продовжити службу в лавах ЗСУ, дуже важливий для подальшого захисту від агресії.

Глава держави вручив ордени «За мужність» ІІІ ступеня солдату Олександру Кобилешному та старшому сержанту Сергію Курсову.

Старший солдат Олександр Кобилешний проходить службу в АТО з червня 2015 року. З листопада 2016 року виконував бойові завдання в районі Авдіївки. 18 лютого 2017 року під час обстрілу противником військовослужбовець отримав осколкове поранення.

Старший сержант Сергій Курсов виконує завдання в зоні АТО з березня 2015 року. 16 лютого 2017 року військовий під час бою отримав поранення.

Також медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено молодшого сержанта Олександра Борисова, солдата Євгенія Гальченка та солдата Максима Ніку. Військові нагороджені за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Крім того, Президент вручив цінні подарунки пораненим військовим.

Глава держави також відвідав волонтерський штаб допомоги пораненим. Штаб був створений у травні 2014 року та одним із перших почав приймати поранених бійців із зони АТО.  За весь час існування цього центру допомогу тут отримали 14 тис. бійців, які мали поранення різного характеру та ступеню. 99,4%  бійців, яким була надана допомога у волонтерському штабі, було врятовано.

За цей час було налагоджено ефективну евакуацію поранених бійців з усіх секторів проведення АТО. Президент дав доручення Міністрові оброни Степану Полтораку вжити необхідних заходів для облаштування ще одного медичного літака для транспортування поранених.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling