Харьков

Как в Харькове известную певицу Марию Бурмаку "сняли в Нацгвардию" (фото, видео)

5 марта 2017 20:06

- Мене Артемом звати, просто Артем, - стоїть і простягає співачці листівку для автографу курсант першого року навчання  Національної академії Нацгвардії України.

- Батьки мене називали Маньою, друзі Марійкою, ось і все… - посміхається співачка хлопцю і віддає йому листівку з надписом «Щасти тобі, Артеме! Марія Бурмака».

Завтра, 6 березня запланований хвилюючий і атмосферний концерт Народної артистки України Марії Бурмаки в Харківському театрі ім. Т.Г. Шевченка. І саме завтра вона вперше вдома  зіграє свій концерт.

А сьогодні, спеціально приїхавши на день раніше,  співачка зустрічається з молодими, але мужніми курсантами Академії НГУ, університету МВД та солдатами строкової служби частин 3005 та 3017 Нацгвардії України. Сотні жінок, сотні чоловіків офіцерів, в руках квіти і очікування години ніжності музики, справжніх рідних розмов…

Як розповідає  сама Марія Бурмака, вона вже давно планувала саме такий незвичний вечір – мала мрію приїхати до рідного Харкова та виступити для солдат та курсантів-гвардійців. Втім, сімейні обставини та щільний творчій графік постійно ставали на заваді.

«Я просто зрозуміла, що, якщо їду до Харкова з концертом, то саме зараз маю приїхати на день раніше та зробити те, що обіцяла хлопцям – провести вечір з ними», - розповідає співачка. Але просить перенести розмову на «пізніше»: «Хлопці чекають!»

Жінка в червоному бере інструмент і починається те, від чого у залі шквал в серцях, від чого затихають діти, підспівують курсанти і розслабляються строковики - їх відчули, їх хочуть почути, їм співають. Від патріотичної пісні «Поцілуй мене на прощання» про молодих українських хлопців, що йдуть захищати країну на Донбасі, до ніжної «Мамин рушник» - в пам’ять мами артистки і як знак любові кожній живій жінці: коханій, матусі, дочці тих гвардійців, які прийшли на зустріч за Марійкою Бурмакою.  Дитячі «співанки», переспівували кумирів, говорили, сміялися, плакали і скуштували енергію ніжності , любові і таланту Марії - це безумовно було круто!

«Пані Марія залишила мені автограф на моїй гітарі, мені круто від цього, я сам граю і для мене це поштовх не боятися жити і співати», - дивиться на надпис  «Щастя, любові і рок-н-ролу» і радіє, немов дитина, один з курсантів Академії Нацгвардії України.

Демобілізований боєць АТО Іван Ракіч сьогодні отримав персональне запрошення від співачки на свій концерт у театрі ім.Шевченка – за найкраще запитання, яке, між іншим було на тему війни на Донбасі.

«Так, вона зрозуміла все, вона побачила.  Я щиро і важко говорю про тему війни, для мене це дуже приємно, що є такі прості, народні та величні артисти, я дякую їй за сьогодні, хочу ще слухати, завтра продовжимо з дружиною…», -  розчулений і щасливий боєць дивиться на кохану дружину, яка прийшла на зустріч з Бурмакою разом із ним.  

Впевнені, багато хлопців-гвардійців відкрили сьогодні Марію Бурмаку по-новому. Але ці двері – сприйняття творчості співачки - завжди залишаться відкритими, бо є такі люди, які за дві години стають «твоїми».  Цей творчий вечір Народної артистки України Марії Бурмаки став дивом непідробності, душевності і небайдужості, яку отримав кожен боєць Нацгвардії, якому пощастило  на нього прийти. Понад 400 гвардійців не лише подспівували Марійці, а й аплодували їй стоячі.

І вже після концерту гвардійці шуткували: «Ось, тепер можна з упевненістю казати, що Марію Бурмаку «зняли» у Нацгвардію!»

Анастасія Салашна, студентка факультету кіно та телебачення 

Харківської державної академії культури,

Фото: Олексій Лебідь,

Відео: Олександр Донченко


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling