Харьков

Слобожанская бригада Нацгвардии отметила 97-летие (фото)

12 марта 2017 19:21

Бойовий шлях частини – це майже сторічна історія вірного служіння десятків поколінь бійців та командирів частини українському народові.

Усі присутні змогли поринути у цю атмосферу, переглядаючи відеоролик-поздоровлення з 97-річчям військової  частини.

«Ця частина, бойові друзі, для кожного з нас  не тільки місце де ми проходили службу, це наше життя, наш дім. Я прийшов сюди служити в 18 років, моє служіння пройшло непомітно, на нашу долю випав і Чорнобиль, і Афганістан. Я пишаюся тим, що прослужив у цій частині близько 30-ти років", – згадує ветеран частини 3005 Олександр Семенченко.

Після перегляду відеоролика, усі присутні вшанували світлу пам’ять загиблих та померлих фронтовиків, ветеранів з’єднання та військовослужбовців, які загинули при виконанні службово-бойових завдань за часів незалежної України, хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятнику загиблих працівників органів внутрішніх справ.

Багато офіцерів та прапорщиків - ветеранів частини, які були присутні у залі, -  пройшли нелегкими дорогами країн охоплених вогнем війни,  приймали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

На вечорі, присвяченому Дню народження частини, у присутності поважних гостей, рідних, близьких і друзів багатьом гвардійцям вручили медалі - за виявлену доблесть при захисті України.

Привітання супроводжувалися музичними номерами військового оркестру частини та академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю.

“Коли дивишся на обличчя бійців, відчуваєш вдячність за те, що ми живемо в мирному Харкові", – висловила свою думку солістка академічного ансамблю Тетяна Стрілець.

“Це нормально виступати перед бійцями. Особливо сьогодні – в складних для всієї країни умовах, коли роль самої Нацгвардії значно зросла. Багато років її недооцінювали, але сьогодні, коли всі ми відчуваємо реальну загрозу для країни, світогляд у багатьох людей змінився. Виступ перед бійцями стало для нас доброю традицією. Це наш обов'язок. Тому, у цей день ми бажаємо, що б славні традиції частині пам'ятали всі, а гвардійців оберігала доля", – ділиться враженнями від урочистого вечора куратор академічної Слобожанського ансамблю пісні і танцю Андрій Стрілець.

Після концерту ветерани та запрошені гості зробили спільне фото на згадку. Бойові товариші мали змогу поспілкуватися, згадати минуле. 

Вікторія Моїсєєва, Даніла Піскун, студенти факультету кіно-, телемистецтва ХДАК


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling