Политика

Младший Кацуба свободен и остался при своих паспортах и средствах

15 марта 2017 14:22

Шевченківський районний суд 10 березня у складі суддів Євгена Мартинова, Олени Мєлєшак та Віталія Циктіча відпустив на волю Олександра Кацубу. Також суд зняв арешт із майна Кацуби, куди, зокрема, входять і паспорти – український та закордонний.

Це рішення було прийнято на засіданні, з якого суд вигнав журналіста «Наших грошей» по клопотанню  прокурора ГПУ Адріана Лупу і адвокатів Кацуби. Відтак засідання пройшло за закритими дверима і Генпрокуратура не звітувала публічно про його результати.

Нагадаємо, Генпрокуратура вела справу про розкрадання в системі «Нафтогазу» за часів Януковича. За версією слідства, Кацуба-молодший допоміг компанії Курченка «Газ України 2020» вкрасти у держкомпанії бензину на 500 млн. грн. (близько $63 млн за курсом того часу).

У лютому генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Кацуба пішов на співпрацю зі слідством у вигляді виплаті державі 100 млн грн. (близько $3,5 млн за нинішнім курсом) як компенсації причинених збитків. Цей внесок мав стати передумовою розгляду судом угоди про визнання вини і визначення покарання.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling