Общество

Капелланы Нацгвардии будут работать в зоне АТО

16 марта 2017 14:48

Капелани різних конфесій можуть офіційно працювати в лавах Національної гвардії України як працівники, за трудовим договором, і працювати у військових частинах тилу або у прифронтовій зоні.

Про це сказав начальник служби з питань військового духовенства (капеланської служби) Головного управління Нацгвардії України Олександр Іздебський під час прес-конференції “Реалізація психологічного та духовного компонентів у системі підготовки та реабілітації військовослужбовців Національної гвардії України” сьогодні в Укрінформі.

"Робота капеланів вже здійснюється не на волонтерських засадах, не на громадських засадах, а на штатних посадах, які введені в військових частинах Національної гвардії України", — сказав Іздебський.  

Національна гвардія України першою з усіх військових формувань в Україні ввела в дію інститут військового капеланства. Учасники брифінгу зустрічі розповіли, як проходить третій етап впровадження реформи, плани на майбутнє та співпрацю психологів зі священиками.

За словами Іздебського, військові священики сьогодні забезпечуються грошима під час відрядження в АТО і співпрацюють з психологом, опікуючись душами військовослужбовців.   

"На сьогодні священик, духівник — повноцінний співробітник Національної гвардії України. Сьогодні він має право, якщо військова частина виїжджає в зону проведення АТО, то військовий священик може виїхати разом з ними. Для нього виписується лист відрядження, він отримує кошти за свою роботу під час відрядження і працює в колективі, разом з військовослужбовцями. Він співпрацює паралельно з психологом, в напрямку опіки над душами наших військових", — пояснив Іздебський.  

Також, відповідаючи на запитання, учасники розповіли, що обов’язок військового капелана – не просто бути священиком, а забезпечити духовні потреби усіх військових. Якщо у частині є люди, які мають інше віросповідання – капелан має контакти і повинен забезпечити приїзд духівника іншої конфесії.

Нагадаємо, наказ про введення 44 посад священиків у НГУ був підписаний командувачем Національної гвардії від 15 лютого 2017 року, а вже з Нагадаємо, наказ про введення 44 посад священиків у НГУ був підписаний командувачем Національної гвардії від 15 лютого 2017 року. А вже з  20 лютого розпочалася робота з кандидатами на посади священиків у військових частинах. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling