Економіка

Пенсионная реформа даст возможность построить бездефицитную пенсионную систему в стране

24 Березня 2017 13:54

Пенсійна реформа дасть можливість побудувати бездефіцитну та справедливу пенсійну систему в країні та вже у цьому році переглянути розмір пенсії в Україні. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час "Години запитань до Уряду" у Верховній Раді у п'ятницю.

"Наступний наш крок - підвищення пенсій українцям. Це можливо зробити, коли ми проведемо у цій залі, я сподіваюся, найближчим часом, найближчими місяцями повноцінну пенсійну реформу. Це дасть можливість побудувати бездефіцитну, справедливу пенсійну систему і це дасть можливість нам з вами вже у цьому році переглянути розмір пенсії", - наголосив Глава Уряду.

Підвищення пенсій в Україні - це наступний крок після збільшення удвічі мінімальної заробітної плати, що було обіцяно Урядом і здійснено за підтримки парламентської коаліції.

Володимир Гройсман зауважив, що також було підвищено на 50% заробітну плату вчителям та на 30% - українським лікарям.

Глава Уряду припускає, що пенсійна реформа стане об'єктом "атаки популістів" та закликає політичні сили підтримати нову систему, щоб "вона працювала на користь мільйонів українських громадян".

Коментуючи заклики деяких політичних сил щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн, Прем'єр-міністр зазначив, що підтримує таке рішення, але воно має відповідати можливостям економіки.

"Я не хочу 5 [тисяч гривень мінімальної заробітної плати] -  я хочу 10 [тисяч гривень]. Я хотів би, щоби люди отримували достойну заробітну плату, але треба дивитися на реальну можливість економіки і приватного сектору. Сьогодні стало можливим 3200, тоді коли стане можливо 5 тисяч, я завжди буду стояти поряд для того, щоб це рішення підтримати, щоб це рішення було абсолютно позитивним для працюючого українського громадянина. Але всьому свій час", - наголосив Глава Уряду.

"Щодня, коли ми працюємо в Уряді, ми думаємо над економікою, економічним зростанням, яке надасть нам можливість прийти у тому числі до підвищення мінімальної заробітної плати і інших соціальних стандартів. Треба врешті-решт поставити крапку у зубожінні українських громадян. Треба дати можливість людям зажити нормальним життям. Не може все йти вниз - маємо йти вгору, розвивати українську економіку і віддати належне українським громадянам. Це моя ідеологія, позиція і за це я готовий боротися", - підкреслив Володимир Гройсман.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling