Политика

Волонтеры рассказали о пользе Фейсбука для обеспечения армии

7 апреля 2017 19:06

Кожен кому не доводилося брати на себе відповідальність по забезпеченню бійців в 2014 і 2015 роках нинче вважає фейсбук чистим піаром. Прям почастішали і в мою сторону такі звинувачення, тому койшо по секрету поясню. 
На початку війни ми не мали ні звязків, ні грошей, а лише почуття відповідальності, переляк і соціальні мережі, в яких комунікація в нас з вами була набагато оперативнішою і дієвішою, ніж в армії між батальйонами на той час. Наші добровольчі підрозділи і групи що тренувались в ЗСУ ми кормили, вдягали, взували і знаходили їм достойних інструкторів виключно за допомогою фейсбуку. Цей ресурс допомагає тримати людей поруч з бійцями, в яких би замєсах вони не опинились. Не дивлячись на покращення забезпечення в армії, не треба активно робити вигляд шо всєм спасіба всє свободни, бо в нас все є. Це не так, інколи допомога бійцям буває вкрай потрібна, особливо коли йдеться про оперативність на передову.

В 2016 році користувачі фейсбуку часто виручали наших ведмедів, що знаходились в зоні бойових дій. Ми не турбуємо даремно, а лише коли дуже треба. Щоб не розгубити цю допомогу я продовжую знайомити цивільну диванну сотню з бійцями, аби тримати між ними зв'язок, намагаюсь показувати нашу роботу та відмічати позитивні зрушення хлопців. Коли вони розходяться по своїх батальйонах то знають, що в критичній ситуації в них буде підтримка. Тож дякую підписникам і вже давнім нашим друзям за те, що тримаєте у фокусі ситуацію на Сході.

Війна ще не закінчилась, тому я принципово від фейсбуку не відмовлюсь, бо завтра знову хтось з моїх позвонить і нервово в розпачі може попросить дістати зпід землі генератори, бензопили, пламягасники чи будь що інше. І ми знову з вами шукатимемо і неодмінно знайдемо. А тим, кому не доводилось виконувати задачі на результат, не маючи на це ресурсів, тим не зрозуміти всяких філософій "хто хоче той знайде як, хто не хоче, той знайде чому не може... і зачмирить тих хто знайшов як".

Якщо вам зайнятися нічим і всі навколо не такі, як вам треба і не так за вас воюють, то підіть телевізор подивіться, там тепер все харашо.

З повагою до незклавших руки, Маруся.

На фото травень і червень 2015 року, перші ведмеді 79 бригади і не дивлячись на те що їх туди радник президента особисто привіз, усі роки їх служби намагались робити менш дискомфортними саме волонтери. В нашій країні й досі далеко не все можна вирішити зв'язками і тільки ідіот здатен недооцінювати роль простих громадян і в сьогоднішній війні а не лише в тих роках.

Маруся Звіробій


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling