Общество

Яровой: правоохранители готовы обеспечить безопасность граждан во время массовых мероприятий

11 апреля 2017 21:26

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий заявив на нараді, яка відбулася сьогодні, 11 квітня.  У заході взяли участь керівники центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координується міністром внутрішніх справ, а також представники структурних підрозділів цих відомств.

Упродовж найближчого  місяця на території України планується проведення низки заходів за участю великої кількості громадян. Зокрема, йдеться про заходи безпеки під час великодніх свят, проведення в Україні Чемпіонату світу з хокею та Міжнародного музичного конкурсу «Євробачення-2017», відзначення річниці аварії на Чорнобильській АЕС та інших загальнодержавних заходів.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, робота ситуаційних центрів, забезпечення, розстановка сил та засобів, а також координація роботи з усіма правоохоронними структурами повинні бути на постійному контролі.

«Міністерство внутрішніх справ, зокрема підрозділи Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держприкордон служби повністю готові забезпечити правопорядок в містах та селах під час Великодня, Чемпіонату світу з хокею, травневих свят та «Євробачення-2017». У цей період силові та правоохоронні структури працюватимуть у тісній взаємодії заради забезпечення безпеки наших громадян та гостей», – наголосив Сергій Яровий.   

Він закликав керівників підрозділів тісно взаємодіяти із представниками громадськості і роз’яснювати їм про неприпустимість порушень публічного порядку і безпеки громадян.

«Обов’язково проводити постійну роботу з громадськими організаціями – різного «бойового розфарбування» і різного спрямування. Ще раз спілкуватися і розповідати, що є межа, за  яку не можна переступати. Якщо ви перейдете цю межу – будемо діяти жорстко, законно», – підкреслив перший заступник глави МВС.

За словами заступника голови Національної поліції України – керівника патрульної поліції Олександра Фацевича, на великодні свята правоохоронці очікують проведення богослужінь у понад 15 тисячах культових споруд. Участь у них можуть взяти майже 8 мільйонів громадян.

«До забезпечення правопорядку у великодню ніч плануємо залучити майже 25 тисяч правоохоронців, з яких 1,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії України», – зазначив він.

Крім того, поліція забезпечуватиме публічну безпеку під час проведення виборів до місцевих рад у 23 регіонах України, святкування Міжнародного дня солідарності трудящих і Дня пам’яті та примирення.

«Ситуаційні центри повинні бути переведені на посилений режим роботи та забезпечувати ефективну координацію всіх сил та засобів поліції», – повідомив заступник Голови Нацполіції.

Як зазначив перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький, рятувальники також знаходяться у посиленому режимі готовності.

«З метою запобігання виникнення та забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації у Державній службі з надзвичайних ситуацій в режимі готовності будуть перебувати близько 7 тисяч осіб та 2 тисячі одиниць рятувальної техніки», – підкреслив Олег Мельчуцький.

Він додав, що у разі ускладнення ситуації можливе посилення сил і засобів до 12 тисяч осіб і 3 тисячі одиниць техніки.

За словами командувача Національної гвардії Юрія Аллерова, для забезпечення правопорядку передбачається залучення 3 тисяч військовослужбовців Нацгвардії столиці.

«Для ускладненої обстановки у військових частинах будуть створені військово-оперативні резерви», – додав командувач Нацвардії.

Держприкордонслужба в межах компетенції також вживає заходи для забезпечення належного рівня прикордонної безпеки.

«Згідно з аналізом ситуації напередодні та в період проведення зазначених заходів, основні зусилля будуть зосередженні на виявленні проросійсько-налаштованих осіб», – наголосив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

Він повідомив, що резервами ДПС посилено українсько-молдовську та україно-російську ділянки державного кордону. Щоденно здійснюється повітряний моніторинг, розпочалась навігація в морі та на річках, а також посилений прикордонний контроль у всіх пунктах пропуску.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling