Общество

Стало ясно, когда у украинцев появятся электронные медкарты (видео)

18 апреля 2017 06:50

Це не фантастика, а частина медичної реформи. Українські розробники обіцяють, що вже влітку з'явиться реєстр медичних закладів з інформацією про лікарів, повідомляє 5 канал.

Киянка Тетяна Михайлівна прийшла на прийом із гострими болями. Щоб потрапити до лікаря, їй спершу потрібно отримати мед-картку в реєстратурі. В цій реєстратурі більше 8 тисяч карток. Щоб знайти необхідну нам - шукаємо спочатку адресу - після цього літеру з якої починається прізвище. На все це витрачаємо чимало часу.

Електронна медична картка може стати реальністю вже за кілька місяців. І не лише вона. Онлайн можна буде обрати лікаря та записатися до нього на прийом. А головне, лікар зможе подивитися історію хвороби пацієнта з будь-якої лікарні, будь-якого міста. 

Система електронної охорони здоров'я, як планують, запрацює у липні. До літа сімейні лікарі мають внести до бази усю інформацію про себе, щоб хворі могли обрати собі фахівця. Далі ж кількість опції програми - збільшать.

Лікарів уже почали навчати, як заповнювати медичну електронну картку. Для захисту даних пацієнтів їхні діагнози шифруватимуть спеціальним кодом.

"Ми перші, хто працює у цій програмі. Як практикуючий лікар, я скажу, що дуже цікаво. І ми зможемо застосувати це практично. Ми працюємо і результат гарний", - говорить головний лікар Обухівського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Фетисенко.

Кілька кліків мишкою, і система наполовину заповнює все те, що доводилося вносити в паперові документи вручну. 

Після навчання лікарі роз'їдуться по своїх закладах, щоб поділитися із колегами отриманими знаннями про нововведення. Але от попрактикуватися зможуть не всі. Бо поки що не кожен сімейний лікар забезпечений комп'ютером.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling