Общество

В Краматорске полиция наградила парнишку, который нашел гранаты (фото)

24 апреля 2017 15:31

Об этом на своей странице в соцсети сообщает ГУ НП в Донецкой области:

Заступник начальника Краматорського відділу поліції Андрій Друмов вручив першокласнику, 7-річному Івану, почесну грамоту та пам’ятний подарунок за вірні дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів, що могло обернутися трагедією.
Суботнім вечором до краматорського відділу поліції зателефонувала жінка, яка повідомила, що її 7-річний син, гуляючи разом із друзями, у куті двора ЗОШ № 3 поблизу паркана знайшов у коробці предмети, схожі на гранати. На щастя, дитина знала, яку небезпеку можуть становити боєприпаси, та відразу розказала про знахідку матері.
На місце події миттєво виїхали правоохоронці та оточили територію. У коробці знаходилося 7 гранат РГД-5 та 7 гранат Ф-1. У бойових боєприпасів були викручені запали, однак вони знаходились поряд. Вибухотехніки вивезли небезпечні знахідки для подальшого знешкодження.
Сьогодні до ОШ №3 завітав заступник начальника Краматорського ВП Андрій Друмов, щоб заохотити Івана Калініна, цього сміливого першокласника.
- Дуже добре, що ви, діти, знаєте, як треба діяти, якщо знайшли щось підозріле. Іван вчинив саме так, як вчать правоохоронці – не торкався вибухонебезпечних предметів та відразу повідомив про це батькам, - відзначив підполковник поліції, - дякую тобі, Іване, за відповідальну громадську позицію.
Хлопчик дуже серйозно відповів: «Це був мій обов’язок».
Іван згадує, як гуляв ввечері у шкільному дворі ще з двома приятелями, що старші за нього на декілька років.
- Коли ми знайшли гранати, мій друг не повірив, що це саме боєприпаси. «Це картопля», - казав він. Але я відразу зрозумів, наскільки може бути небезпечна знахідка і сказав їм ні в якому разі їх не торкатися, побіг до мами та все розповів, - розповідає хлопчик.
За проявлену сміливість та рішучість, правильні дії, збереження громадської безпеки правоохоронці нагородили Івана Калініна почесною грамотою від начальника краматорської поліції та цінним подарунком.
З початку бойових дій на Донеччині через необережне поводження з вибухонебезпечними предметами загинуло 4 дитини, ще 13 травмовані. В цьому році у Вугледарі, граючись з гранатою, загинув 12-річний хлопчик. А нещодавно у Красногорівці 2 дітей потрапили до лікарні з опіками, підпаливши мисливський порох, який знайшли у будинку.
Хлопчик з Краматорська вчинив, як вчили поліцейські. На щастя, трагедії вдалось уникнути.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling