Политика

Полторак пообщался с жителями "подорванной" Балаклеи и наградил тех, кто ее спасал (фото)

4 мая 2017 17:15

Під час робочої поїздки до міста Балаклія Харківської області, Міністр оборони  України генерал армії України Степан Полторак оглянув базу та фонди 65-го арсеналу ЗС України. Під час відвідування він заслухав відповідальних осіб, під керівництвом яких відбувається процес ліквідації наслідків пожежі та розмінування території.

Міністр оборони Степан Полторак поспілкувався також і з місцевими мешканцями, чиї будівлі найбільше постраждали від наслідків вибухів. Як відомо, поблизу військової частини проживають родини військовослужбовців, які служили або служать у військовій частині.

80-річна мешканка Балаклії Любов Іванівна Листрова майже 25 років пропрацювала на арсеналі. Спілкуючись з Міністром оборони вона пригадала, як  служилось у військовій частині у минулі роки.

– Я пропрацювала тут досить тривалий час, майже 25 років, і мій чоловік також. Ніколи й подумати не могли, що таке може статися. За радянських часів ці снаряди зберігалися під відкритим небом і я цьому свідок, і ніхто не мав наміру їх підривати, а зараз маємо таке горе. Ми дякуємо, що ви приїхали до нас, що не забуваєте. Для нас це дуже важливо, – звертаючись до Міністра оборони сказала Любов Іванівна.

Генерал армії України Степан Полторак прийняв рішення відзначити Любов Іванівну Листрову, яка багато років пропрацювала на арсеналі відзнакою Міністерства оборони України – наручним годинником.

– Дякую за довіру, за Ваш оптимізм та справжній бойовий дух, який ви вселяєте у всіх навколо вас, за Ваш патріотизм та любов до рідного міста, – зазначив, звертаючись до Любов Іванівни Міністр оборони.

Також в рамках робочої поїздки до міста Балаклія Харківської області, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак нагородив шістнадцятьох учасників ліквідації наслідків надзвичайної події на 65-му арсеналі.

– Сьогодні ми вшановуємо людей, які з честю та гідністю винесли важкі випробування, бездоганно виконали свій громадянський обов’язок та ризикуючи життям і здоров’ям рятували рідну землю від лиха. Я щиро вдячний їм за це, – сказав генерал армії України Степан Полторак.

За організацію та надання всебічної допомоги під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, активну громадянську позиції та патріотизм, шістнадцять учасників ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Балаклія були нагороджені відзнаками Міністерства оборони України – нагрудним знаком “Знак пошани” та медаллю “За сприяння Збройним Силам України”.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling