Общество

Полиция переформатирует блокпост на въезде в Славянск

24 мая 2017 21:38

Об этом говорится в сообщении пресс-службы полиции Донецкой области, опубликованном в социальной сети.

Аби ефективно і збалансовано перерозподіляти сили і засоби поліції при певних змінах в оперативній обстановці було прийнято рішення замінити стаціонарний блокпост на виїзді зі Слов’янська на мобільні «стоп-контролі». Це дає можливість перекрити всі дороги, які мають вихід до Харківської області.
За три роки війни не тільки місцеві жителі, а й гості регіону добре знають розташування блокпостів, та вивчили «польові» дороги, якими можна об’їхати контрольні пункти. Хтось просто хоче уникнути черги, а хтось намагається перевезти заборонені предмети. Аби зупинити будь-які спроби дестабілізувати обстановку не тільки на Донеччині, а й в мирних областях було прийнято рішення створити пересувні блокпости, які будуть «несподіванкою» для тих, хто намагатиметься уникнути перевірки на стаціонарних постах.
Їхнє завдання – виявлення фактів незаконного перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до бандформувань, виявлення громадян, які перебувають в розшуку за вчинення злочинів.
Групи забезпечені планшетами з відповідним програмним забезпеченням й мають прямий зв’язок з ситуаційним центром ГУНП області, що дозволяє виявляти осіб, що представляють інтерес для правоохоронних органів.
Так, за тиждень правоохоронці в складі мобільних груп перевірили більше 300 легкового та понад 100 вантажного транспорту. По базах даних МВС перевірено більше 500 громадян. В результаті чого у пасажира міжміського автобуса поліцейські вилучили гранату, затримали учасника бандформування «ДНР» і 8, які підтримують зв'язок з НВФ, також виявили 2 осіб, розшукуваних за зберігання наркотичних речовин та утримання наркопритону.
З урахуванням проведення антитерористичної операції робота груп постійно модернізується.
Поліція просить громадян з розумінням відноситься до всіх профілактичних заходів і спокійно реагувати на можливі затримки в дорозі. Адже все це допомагає попередити трагічні події і врятувати життя десяткам мирних жителів. Можливо в автомобілі, що попереду вас знаходяться вибухові речовини, чи сидить розшукуваний злочинець.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling