Политика

С начала суток боевики 31 раз открывали огонь по подразделениям ВСУ

10 июня 2017 18:55

Об этом на своей странице в соцсети сообщает пресс-центр штаба АТО:

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, однак повністю контрольованою українськими воїнами. Обстріли з боку російсько-терористичних бандформувань не вщухають ні в темну, ні в світлу пору доби. Не припиняє противник й час від часу бити по наших позиціях з важкого озброєння, хоча інтенсивність цих артилерійських обстрілів відносно знизилась. З початку доби НЗФ 31 раз відкривали вогонь по підрозділах ЗС України. Найбільш активно ворог порушує режим припинення вогню на південній частині фронту.

Приморський напрямок. 15 разів на цій ділянці лінії зіткнення сьогодні бойовики відкривали вогонь. Ще до світанку з західної околиці тимчасово окупованого Донецька окупанти двічі обстріляли наші опорні пункти на підступах до Красногорівки зі ствольної артилерії калібру 122 мм та один раз - зі 120-мм мінометів. Декілька ворожих артилерійських снарядів влучили й в житлові квартали цього населеного пункту. На щастя, минулось без жертв серед місцевого населення та руйнувань. Також наші укріплення в районі Красногорівки, Мар'їнки, Славного та Чермалика потрапили під ворожий вогонь з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, поблизу Чермалика зафіксовано щонайменше 2 факти застосування російськими найманцями переносних версій реактивних систем залпового вогню. А бійців сил АТО, котрі тримають оборону поблизу Павлополя та Водяного, бандити декілька разів обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок. Тут противник здійснював обстріли невисокої інтенсивності з заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм наших опорних пунктів поблизу Авдіївки та Верхньоторецького. Там же, а також поблизу Луганського, Зайцевого та Кам'янки, бойовики неодноразово били по позиціях українських захисників з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру.

Луганський напрямок. На цій частині фронту нараховано найменше ворожих провокацій. Не використовували там підконтрольні Росії озброєні банди й заборонену артилерію. Проте двічі по обіді бойовики з 82-мм мінометів накривали наші оборонні укріплення неподалік Кримського. Решта порушень зафіксовані в районі Станиці Луганської, Валуйського, Троїцького та Донця, де противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних модифікацій.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців ЗС України сьогодні зазнали поранень.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling