Политика

В Харькове придумали пластиковую ленту для пулемета (видео)

13 июня 2017 20:26

За словами заступника директора заводу-виробника Максима Плехова ідея створення пластикової стрічки народилася навесні 2015 року після запуску у виробництво тактичного комплексу Хижак для кулемета ПКМ.

«Ідея створення пластикової стрічки народилася навесні 2015 року. Ми якраз запустили у виробництво комплекс «Хижак» для кулемета ПКМ. У процесі спілкування від користувачів часто надходили скарги на кулеметну стрічку яка була дуже важка, «висіла соплями» і заважала при пересуванні і її потрібно було збирати, все говорили, що добре було б зробити металеву розсипну стрічку як у американців. Ми почали думати про такий проект. В цей же час один з знайомих дивлячись на наші розробки розповів що в союзі були дослідні зразки розсипної кулеметної стрічки і навіть варіант з пластика. Але пластик не пішов, не було тоді досвіду роботи з таким матеріалом.

Ідея з пластиковою стрічкою захопила відразу. Всі говорили що це неможливо, не роблять у світі стрічку з пластика. Проблема вирішилася простіше, готові креслення я передав групі фахівців які все життя займалися виробництвом пластикових виробів, я просто не говорив їм, що це неможливо. Через 5 місяців ми отримали перший варіант. Потім пройшло ще півтора року за які ми змінили багато прес-форм і більше 10 варіантів складу матеріалу. Найголовніша проблема була забезпечити жорсткість конструкції і при цьому можливість нормальної посадки патрона в ланці. Ми її вирішили».

21 лютого 2017 року підприємство продемонструвало черговий етап випробувань пластикової кулеметної стрічки калібру 7,62-мм. Мета якої була нормальна робота стрічки при наднизьких температурах. Перед випробуваннями, всі ланки протягом однієї години, були витримані в кліматичному боксі при температурі -40°С.

На підприємстві стверджують, що їм вдалося забезпечити жорсткість конструкції та її надійність під час використання. На даний момент триває підготовка до держвипробувань і запуску виробу у серію.

«Зараз ми маємо готовий виріб який пройшов повний цикл випробувань при різних температурах аж до -60, на кулеметах різного ступеня «зношеності». Все працює на відмінно».

Дмитро Рюмшин, офіцер 54-ї окремої механізованої бригади, поділився враженнями від випробування нової стрічки:

«Підводила зброя, підводили патрони, а ось стрічка не підвела. Жодної затримки або осічки з вини цього виробу не було. Також можна відзначити дуже малу вагу, стійкість до високих і низьких температур, стрічка не іржавіє і не ламається від невеликих механічних впливів і найголовніше працює як з новою зброєю так і той що була у тривалому використанні».

defence-ua.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling