Экономика

Ан-132D совершил первый полет на авиашоу Lе Bourget

20 июня 2017 09:57

Новітній Ан-132D вразив учасників міжнародного Паризького авіашоу LE BOURGET 2017, здійснивши перший демонстраційний політ у рамках виставки.

“Прем’єра новітнього Ан-132 на головному міжнародному авіасалоні LE BOURGET 2017 відбулась успішно – українцям є чим пишатись”, – про це повідомили в  ДК «Укроборонпром».

Ан-132D виробництва ДП «Антонов», що є флагманом авіаційного кластеру ДК «Укроборонпром», показав свої потужні можливості у повітрі. Другий демонстраційний політ відбудеться у середу, 21 червня.

Це перша світова прем’єра Ан-132D. Тисячі зацікавлених літаком відвідують статичну стоянку, де він перебуває між польотами.

Під час виставки запланована презентація інших програм «Антонова». Свою продукцію та проекти у Франції представлять ще низка підприємств-учасників авіакластеру «Укроборонпрому». Зокрема, ДП «Завод 410 цивільної авіації», ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП».

Серед інших підприємств: ДАХК «Артем», ПАТ «НВО «Київський завод автоматики», ПАТ «Завод «Маяк», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О. Г. Івченка», а також підприємства-спецекспортери ДК «Укрспецекспорт» та ДП ДГЗІФ «Укрінмаш». Делегацію очолює Генеральний директор Концерну Роман Романов. На об’єднаному стенді підприємств Держконцерну розміщені новітні розробки авіаційного кластеру «Укроборонпрому», ракетна техніка та інша продукція вітчизняного ОПК.

На LE BOURGET 2017 ДК «Укроборонпром» має намір залучити іноземних виробників до взаємовигідної співпраці та продемонструвати інвесторам перспективність українського оборонного комплексу.

Ан-132D був створений у рекордно короткі терміни у світі сучасної авіації. У травні 2015 року було дано старт програмі, а 31 березня 2017 року він вже піднявся у небо. У літаку немає жодної деталі з Росії. При цьому «Укроборонпром» розгорнув міжнародну співпрацю із світовими гігантами авіабудування, серед яких партнери з США, Канади, Великобританії, Німеччини, Франції та інших країн –  Honeywell, Pratt&Whitney Canada, Liebherr−Aerospace Toulouse SAS, Dowty Propellers.

Ан-132 призначений для польотів на близько- та середньомагістральних маршрутах, буде виконувати широкий спектр задач з перевезення вантажів, а також передбачає застосування різних конфігурацій вантажної кабіни. Літак матиме крейсерську швидкість до 500 км/год та максимальну висоту крейсерського польоту до 9000 м з максимальним корисним навантаженням до 9,2 т. У подальшому на базі Ан-132 буде створено ціле сімейство різних за призначенням літаків.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling