Новини

Бойцы 54 бригады уточнили свою позицию по заявлению о намерении "покинуть часть" (фото)

23 Червня 2017 07:19

Напомним, 21 июня текущего года бойцы 54-й бригады, которая дислоцируется на Харьковщине, опубликовали в соцсети заявление о своем несогласии с отношением к ним отдельных офицеров бригады.

В заявлении, в частности, говорилось:

"Ми -- військовослужбовці 54 ОМБр, які стали на захист Батьківщини у складі добровольчих батальйонів після наступу агресора. Більшість наших бійців закарбували своє ім'я в історії України у запеклих боях за Карлівку, ДАП, Піски, Білокам'янку, Красногорівку, Бутівку.

У липні 2016 року командування 54 ОМБр запропонувало нам підписати контракт із ЗСУ, пообіцявши зберегти цілісність нашого підрозділу у окремій роті. Ми пишалися вступом до лав ЗСУ, з честю та гідністю виконували поставлені бойові завдання, утримували передові позиції на Світлодарській дузі, брали участь у боях за "Мурашник" та "Ліс". До нас, у 54 омбр, переходили і бійці добровольці з інших бригад. Але невдовзі обіцянку збереження нашого підрозділу попереднє командування почало порушувати. До цього додались інші проблеми, які постійно супроводжували 1МБ.
(...)
Звертаємось до вас з проханням відтворення нашого підрозділу у вигляді окремої роти. Це відновить нашу довіру до командування та зупинить бажання військовослужбовців залишити лави 54 ОМБр..."

Звернення до комбрига 54 ОМБр нарешті зареєстроване у стройовій.

Ми прийшли саме до цієї бригади для того, щоб воювати разом, у одному підрозділі з іншими добровольцями. Хтось з нас з ПС, хтось - з ОУН, хтось - з Карпатської Січі... Хтось з Айдару. Хтось підписував контракт саме з цією бригадою на умовах збереження цілісності роти, хтось підписав раніше і навмисно переходив з інших бригад, до своїх... Чому ми зараз розкидані? Чому одним з іншими намагаються заборонити спілкуватися (!); другі змушені спостерігати за тим як їх командування тирить соляру та гроші і або мовчати, або потім захоплено читати свої чудові характеристики - ми алкоголіки й наркомани, що не виконують накази; третіх намагаються списати через ВЛК, яке вони проходили пару тижнів тому, а зараз раптом знову змушені проходити (вже знаючи, що пройти "не мають" за вказівкою зверху)?... 
Чому ми не можемо бути разом, однією ротою з власним командиром, якому довіряємо? Бо по одному нас простіше позбутися/зламати/змусити мовчати?

Таке. Чекаємо відповіді :) на питання, яке стояло давно. Тепер воно просто у письмовій формі та подане офіційно...

Заявление было опубликовано на странице главного сержанта первого минометного взвода минометной батареи 1 механизированного батальона ВЧ пп В2970 Валерии Бурлаковой, которую перед Новым Годом в Мариуполе лично награждал президент Украины Петр Порошенко.

Бойцы бригады уточнили, что обещания не сдержало прошлое руководство бригады, а не новый комбриг. Но, тем не менее, проблема на момент публикации заявления, оставалась неразрешенной.

В подтверждение слов о "чудесных характеристиках" на подписантов, бойцы бригады предоставили харакетеристику, котрая была подготовлена на саму Бурлакову:

В четверг, 22 июня в комментарии под постом с заявлением Валерия Бурлакова опубликовала фото пояснений, которые касются обещаний бойцов покинуть расположение части. В нем, в частности, отмечается, что бойцы под словами о желании покинуть часть 2970 имели в виду исключительно законные способы - перевод в другие части, на котрые бойцы неоднократно подавали заявления командованию.

Кроме того, еще в одном комментарии к указанному посту Бурлакова высказала мнение о том, что командование "специально" разбрасывает бойцов:

В еще одном посте Валерия Бурлакова описала реакцию "ответственных лиц" на слова о краже топлива в части:


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling