Харьков

Аваков: ВСУ, Нацгвардия и пограничники будут усилены техникой от Харьковского оборонпрома (фото, видео)

24 июня 2017 07:58

Сьогодні Завод імені Малишева виробляє як для Збройних Сил України, так і для іноземних замовників одні з найкращих танків не лише у Європі, а й у світі. Ідеться, зокрема, й про «Оплот» – 50-ти тонну бойову машину з двигуном потужністю 1200 кінських сил, автоматичною коробкою передач, запасним енергоагрегатором і високою вогневою міццю.

Досі в українській армії такої техніки не було, «малишевці» виробляли її на замовлення за кордон. Але наступного року, як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, як мінінмум 10 танків «Оплот» будуть на озброєні українських військовослужбовців.

Своєю чергою Арсен Аваков відзначив, що в оборонному замовленні на наступний рік замовлення для харківського оборонного підприємства буде збільшене.

«Сьогодні тут два члени Ради національної безпеки і оборони на чолі з секретарем. І я думаю, що навряд чи державне оборонне замовлення на наступний рік ми приймемо без суттєвого збільшення замовлення для заводу імені Малишева», – підкреслив глава МВС.

За його словами, бронемашини і танки від харківських виробника і розробника – Зводу імені В. О. Малишева і Конструкторського бюро з машинобудування імені О. О. Морозова – мають посилити оборонну міць Збройних сил, Національної гвардії і Державної прикордонної служби України.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling