Харьков

Губернатор вручил паспорта юным харьковчанам

21 августа 2009 16:19

В Харьковском академическом театре оперы и балета им. Н. Лысенко проходят торжества по случаю Дня Независимости. В мероприятиях принимают участие руководители области – председатель облгосадминистрации Арсен Аваков и председатель областного совета Сергей Чернов.

Обращаясь к присутствующим на праздновании, Арсен Аваков отметил, что День 24 августа 1991 года сразу изменил судьбу каждого человека, каждой семьи, всей Украины.

"За 18 років, що минули, ми з вами долали складний і тернистий шлях державотворення. Це був етап глибоких роздумів, напруженої повсякденної праці. Нелегко було боротися з проблемами перехідного періоду, але ми знали, що без них не обійтися", - сказал губернатор.

"Не усі наші мрії здійснилися, не усе складається, як хотілось, не усі люди, які в цей період бралися за кермо, впоралися. Хтось шукав вирішення наших українських проблем на заході, хтось - на сході. Але сьогодні народу України стало безперечно ясно – вирішення наших проблем це наша робота й наша відповідальність! Як на мене, це - аксіома.

Але прикро й незрозуміло, що на тлі об’єктивних і суб’єктивних складнощів сьогодення деякі політики намагаються використати у своїх агітаційних роликах навіть президента іншої держави!
Приниження честі та гідності народу незалежної України – тільки так можливо оцінити висловлювання, допущені вищим керівником Росії в своєму виступі на видеоблозі.

Цілком зрозуміла ідеологія, яку Кремль намагається нав'язати росіянам по відношенню до України.

Але я впевнений, що стосунки між народами України та Росії, між українцями і росіянами не будуть підвладні спробам політиків використовувати їх на догоду власним амбіціям. При цьому підкреслюю, що Україна та її громадяни ніколи не дозволять розмовляти з ними з позиції тиску, сили і політичних інтриг.

За 18 років незалежності українці отримали немало ударів від долі. Ми помилялися, але навчилися виносити із своїх помилок уроки. На шляху до свободи ми набули важливого досвіду: незалежно від національної приналежності ми вважаємо себе українцями – жителями повноправної європейської та незалежної країни з розвиненими демократичними інститутами.

Ми набули прав і свобод і знаємо, що саме ми несемо відповідальність за майбутнє України.

Тому ми не потребуємо порад іноземних політиків, і тим більше – не маємо наміру на догоду їм ухвалювати рішення про те, хто і коли має бути лідером нашої країни.

Ми за рівноправний діалог країн, за досягнення розуміння, за цивілізовані міжнародні норми спілкування. Тим більше, якщо мова йде про Україну та Росію - країни, які волею Господа, є сусідами і зобов'язані навчитися жити в атмосфері поваги і невтручання у внутрішні справи один одного.

Впевнений, що лише рівноправні стосунки та взаємоповага можуть надалі гарантувати дружбу народів і взаєморозуміння політичних еліт України і Росії.

Я вірю, що Росія прийде до розуміння і сприйняття світових демократичних норм, а її політики з часом навчаться міжнародному етикету. І ці зміни будуть на благо як громадянам Росії, так і політичній стабільності в світі.

Проте це – лише політика.

Але життя ширше та мудріше будь-якої політики. Ми завжди були разом, в нас є спільна історія, якою ми пишаємося та шануємо, та – без сумніву – спільне майбутнє!

І коли 23 серпня ми будемо вшановувати пам’ять загиблих та дарувати квіти ветеранам-переможцям у страшній війні, ми навіть не замислимося, якої нації були наші визволителі!

Саме нам із вами випало здійснювати споконвічну мрію багатьох поколінь українців — бути господарями на своїй землі, збудувати свою, незалежну європейську державу, прославити її новими здобутками, в злагоді й достатку ростити дітей.

Харківська область завжди в авангарді економічних та соціальних реформ. Дякую вам усім за працю, наполегливість й підтримку.

Нам багато ще треба зробити – будьмо разом!

Святкового вам настрою, доброго здоров’я і всіляких гараздів!

Слава Слобожанщині, слава вам і слава Україні!", - поздравил Арсен Аваков жителей области.

Во время мероприятия губернатор также вручил паспорта гражданин Украины молодым жителям Харьковщины, которые сделали заметный вклад в развитие Слобожанщины. Кроме того, были вручены государственные награды.

В продолжение празднования состоялся концерт лучших исполнителей Харьковщины "Калиновая моя Украина".


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling