Харьков

В Харькове гвардейцев познакомили с историей города времен Второй мировой войны (фото)

10 июля 2017 19:20

Кожного року військові абітурієнти з різних куточків нашої Батьківщини приїжджають до Харкова, щоб гідно пройти випробування та бути зачисленим до лав Національної академії Національної гвардії Україні – одного з найстаріших військових навчальних закладів країни.

Звичайно ж, багато часу відводиться на підготовку до вступу, проте і дозвілля абітурієнтів проходить цікаво та захоплююче. Вже за доброю традицією  відвідують видатні місця Харківщини, військовослужбовці побували на меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва».

Військових абітурієнтів вразили не тільки всі сім залів «слави» з чисельною кількістю експонатів періоду Другої Світової війни, а й краса місцевості, де розташований комплекс. Гвардійці дізналися, що саме із цієї висоти в ніч з 22 на 23 серпня командуючий Степовим фронтом маршал Іван Степанович Конєв віддав наказ про нічний штурм Харкова. Так через добу місто було повністю звільнено від загарбників.

«Мене вразила екскурсія та атмосфера в залах. Використання візуальних та звукових ефектів так чітко створювало саме ту атмосферу, у якій відбувалося звільнення Харкова. Ми всі перенеслися на роки назад, а розмах та масштаб приголомшили своєю натуральністю», – поділилась своїми враженнями абітурієнт старший солдат Марина Лещенко.

Майбутні курсанти були задоволені побувати в такому цікавому місці, присвяченому українським військовим. Усі присутні відчували гордість за незламність духу наших побратимів, які захищають територіальну цілісність нашої держави.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling