Харьков

В Харькове выбирали лучший среди нацгвардейцев экипаж БТР (фото)

13 июля 2017 19:38

На цих змаганнях командири машин, водії та навідники-оператори обмінюються професійним досвідом між екіпажами БТР з метою його подальшого впровадження в систему підготовки даної категорії військовослужбовців та вшановують подвиг  старшого інструктора (кулеметника) роти оперативного призначення (на БТР) 1 батальйону оперативного призначення військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об'єднання старшини Мушти М.О.

Всі бойові машини діляться на дві групи (І – БТР 3Е або 4Е, ІІ – БТР-60 або БТР-70). Екіпажі бронетранспортерів виконали нормативи щодо демонтажу (монтажу) та неповного розбирання (збирання) гармати ЗТМ-1 та кулемету КПВТ; показували навички щодо постановки броньованої машини в окоп та вихід з нього.

Найбільш видовищним став третій день змагань, коли свою професійну майстерність показували саме водії бронетранспортерів. Їм потрібно було спочатку подолати колійний прохід в мінно-вибуховому загородженні, при цьому не допустити застосування заднього ходу, зупинки, зачеплення покажчиків; далі - протитанковий рів з проходом, не допускаючи зупинки, скочування назад, зачеплення стінок і обмежувальних стовпів; третій етап - колійний міст, установлений через рів; місця зупинки на підйомі і спуску, які позначається стовпчиками - поставити БТР на гальмо, після чого поновити рух, при цьому не допустити зупинки двигуна і скочування за межі стовпів та інші перешкоди різного ступеню складності.

За підсумками водіння бронетранспортерів в складних умовах місцевості перші місця посіли екіпажі від військової частини 3017 на БТР-4Е (І група) та 5 Слобожанської бригади на БТР-70 (ІІ група).

Попереду військовослужбовців очікує виконання вправ стрільб та метання ручних гранат.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling