Политика

Мариупольские пограничники провели боевые стрельбы в Азовском море (фото)

14 июля 2017 20:50

Маневрена група загону, що дислокується в Бердянську, в повному складі провела артилерійські стрільби на спеціально відведеному полігоні у морі. Також до навчань залучався екіпаж корабля спеціального забезпечення «Онікс». У переддень навчань він здійснив перехід з Маріуполя до Бердянська.

Напередодні виходу корабельно-катерного складу у море керівник навчань капітан 1 рангу Юрій Алейников довів до командирів корабля та катерів задум навчань та завдання на похід, ознайомив їх з обстановкою на переході, призначив похідний порядок та відповідно до тактичних номерів визначив місце кожного корабля в ньому.

Рано в ранці малий катер морської охорони «Калкан» вирушив в район стрільб для постановки мішеней. Протягом певного часу один за одним з пункту базування вийшли інші бойові одиниці. Вже безпосередньо у морі, вони вишикувалися у похідний порядок та направилися до місця проведення стрільб.

Невдовзі з флагманського командного пункту, по засобам зв’язку, поступає перша ввідна: «Увага! Увага! На горизонті ворожі катери. 22-му прикрити відхід корабля спеціального забезпечення, 26-му атакувати усіма засобами ураження супротивника».

КрМО «Онікс» розпочав маневр на відхід, один із «Грифів» миттєво почав постановку димової завіси, інший – пішов на перехоплення ворожих цілей…

Надалі керівник навчань Юрій Алейников змінює похідний порядок корабля та катерів і знову відпрацьовується ця ж вправа. Екіпажі бойових одиниць працювали чітко та злагоджено, із задачами справилися. Керівник роботою командирів задоволений.

Попереду вправи із виконання артилерійських стрільб та відпрацьовування навичок із стрільби з борту корабля (катера) морської охорони по цілі, яка плаває вдень і вночі.

Сигнальник помічає порушника державного кордону. На попереджувальні постріли він не реагує. Командир дає команду: «Відкрити вогонь на ураження». Постріли лунають одразу з двох вогневих точок КУ «Утьос-2М» та ДШК калібру 12,7 мм. Перші ж постріли досягли своєї цілі, умовного супротивника знищено.

На завершення навчань моряки-прикордонники виконували вправу з оборони проти підводних диверсійних дій «Кидання гранати з борту корабля (катера)». Цього разу було два типи ручних осколкових гранат РДГ-5 та РГН .Остання до речі, підривається від незначного дотику. Це мабуть найнебезпечніша вправа. Адже корабель йде на повному ходу, виникає неабияка качка… Тому виконуючому праву та керівнику необхідна повна концентрація щоб подолати психологічний бар’єр (адже окопу немає, заховатися ніде…), втримати рівновагу на палубі та постаратися якомога далі закинути гранату. Після виконання цієї вправи адреналін у бійців «зашкалював», емоції переповнювали…

Відпрацювавши усі вправи, які передбачалися задумом навчань, моряки-прикордонники втомлені, але щасливі ввечері повернулися до рідних берегів. Вони впевнені, що зроблять усе можливе, аби принаймні з моря наша земля була надійно захищена.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling