Харьков

Абитуриенты штурмуют Академию Нацгвардии в Харькове (фото)

18 июля 2017 07:46

Приймальна комісія розпочала свою роботу з самого ранку. Вже о восьмій годині біля контрольно-пропускного пункту військового навчального закладу зібралися абітурієнти та їх батьки. Усі з готовністю чекали на початок роботи комісії та прийом документів, що тривав до обіду.

На сьогодні престижність навчання в Національній академії та можливість несення служби в Нацгвардії є значно високими як серед хлопців, так і серед дівчат. Доказом цього твердження є чисельна кількість заяв, поданих до Академії. Загалом нараховується близько 600 справ тих, хто бажає стати курсантами одного з найстаріших вишів України. Серед них є представники цивільної молоді, військові абітурієнти, випускники коледжів та військових ліцеїв інших військових формувань.

«Щороку приймальна комісія розпочинає свою роботу ще з самого ранку, адже потік бажаючих вступити до лав Академії є великим, і ми маємо встигнути прийняти усі заяви та необхідні документі. За попередніми даними, можемо сказати, що на майбутніх курсантів очікує дійсно запекла боротьба. Якщо вони хочуть вибороти своє місце, їм треба викластися на всі сто відсотків», – зазначив секретар приймальної комісії підполковник Андрій Бухун.

Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський особисто перевірив хід роботи приймальної комісії та зауважив, що цьогорічні показники здачі абітурієнтами зовнішнього незалежного тестування є вищими, ніж торік.

Тож, наразі багато талановитої та розумної молоді зможуть отримати шанс навчатися в нашого вишу, отримуючи знання на одному з п’ятьох факультетів військового навчального закладу – командно-штабному, гуманітарному, інженерно-технічному факультетах, факультеті економіки та менеджменту і Київському факультеті Національної академії НГУ.

«Я багато чув про Національну академії і завжди хотів спробувати себе на військовому терені. Також, вже багато років я серйозно захоплююсь спортом. Так, на мою думку, я знайшов ідеальний для себе варіант отримання освіти – вступ до Академії Нацгвардії. Важливим для мене є і те, що мої батьки пишаються моїм вибором та цілком підтримують мене», – ділиться враженнями абітурієнт Денис.

«Академія – головний навчальний заклад Національної гвардії України. Тут готують офіцерські кадри, які надалі стають основним ядром управління та забезпечення військ по всій території України. Ми активно розвиваємося, впроваджуємо нові підходи до навчання та співпрацюємо з різними організаціями на міжнародній арені. Наші курсанти беруть участь у міжнародних навчаннях, стажуваннях та тренінгах. Кращий досвід одразу знаходить своє відображення у навчальних програмах. Навчатися в Академії – це перспективний вибір сучасної молодої людини, що прагне до розвитку та зростання. Тому бажаю всім успіху на вступних випробуваннях», – зазначив генерал-майор Сергій Соколовський.

Крім того, начальник Академії розповів про структуру та склад навчального закладу, продемонстрував головні об’єкти навчально-матеріальної бази та довів основні вимоги керівництва Національної гвардії до абітурієнтів впродовж вступної кампанії.

Наступними днями всіх бажаючих навчатися чекають: іспит з фізичної підготовки, професійно-психологічний відбір та медичний огляд.

Військові абітурієнти, які не здавали зовнішнє незалежне оцінювання, цього тижня здаватимуть вступні випробування на базі Академії.

Загалом вступні випробування триватимуть до кінця тижня і вже в п’ятницю відбудеться заключне засідання приймальної комісії, де будуть оголошені прізвища абітурієнтів, яким пощастить навчатися в Національній академії Національної гвардії України.

 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling