Экономика

Министр рассказал, когда зарплата в Украине будет 11 тысяч

22 июля 2017 12:55

Одразу після прийняття пенсійної реформи розпочнеться дискусія щодо введення другого – накопичувального рівня пенсійної системи. Саме таку задачу поставив Президент Петро Порошенко. Дорожня карта щодо того, що потрібно робити, коли та який законопроект потрібно приймати, буде створена у співпраці з експертним середовищем. Як повідомляє Главное, про це розповів міністр соцполітики Андрій Рева, йдеться на сайті міністерства.

На думку Андрія Реви, старт впровадження накопичувального рівня  залежатиме від того, наскільки успішно в країні будуть вирішені відповідні проблеми, мова йде, зокрема, про темпи детінізації економіки. 

Однозначно, що  після зростання рівня заробітної плати в Україні – а це є в планах і розрахунках Уряду – збільшаться і відрахування в бюджет,  саме після цього можна буде вводити накопичувальний рівень. Адже з високої зарплати ці відрахування не будуть такими відчутними для людей, а отже не буде і причин ухилятися від сплати обов’язкових внесків. 

В солідарній системі відрахування до усіх необхідних фондів здійснює роботодавець; у накопичувальній – кожен платить за себе сам, зі свої зарплатні.

 «Ми об’єктивно оцінюємо економічну ситуацію,  і,  я сподіваюсь на те, що  впровадження другого рівня пенсійної системи  можливо розпочати у 2021 році, - зазначає  міністр. – Саме у 2021  році  зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За нашими прогнозами, до того часу середня зарплата має вирости до 11 000 гривень. А за сприятливих умов, можливо, і більше. Тобто, сподіваюсь, у нас  будуть усі передумови для введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling