Общество

За первое полугодие в Украине раскрыты 53 ОПГ (инфографика)

24 июля 2017 16:46

Як підкреслив Вадим Троян, це майже половина (48%) від загальних показників Національної поліції із затримання ОЗГ у першому півріччі 2017-го (109 груп загалом).

У складі викритих Департаментом карного розшуку 53-х злочинних груп – 200 осіб, на рахунку яких близько 800 злочинів. «Це щонайменше 800 постраждалих, які не сподобалися злочинцям, або ж просто опинилися не в той час і не в тому місці», – інформує заступник глави МВС, підкреслюючи, що жертвами організованих банд сьогодні стають не лише заможні громадяни, а жінки, діти й люди похилого віку.

У п’ятірку лідерів за викритими ДКР організованими злочинними групами увійшли: місто Київ – 9, Дніпропетровська область – 8, Львівська та Полтавська області – по 7, Одеська область – 6 груп.

«Серед викритих злочинів: два умисних вбивства, 11 вимагань, 16 незаконних заволодінь транспортними засобами, 43 грабежі, 53 розбої, 125 крадіжок та 248 шахрайств», – повідомляє Вадим Троян.

Окремо заступник міністра внутрішніх справ акцентував у вагу, що суди, приймаючи рішення щодо арешту цих злочинців, нерідко відпускають їх під підписку або домашній арешт. «Це зухвалі й непередбачувані «звірі», які не мають гальм навіть за «стандартами» злочинного світу. На мій погляд, і це точка зору більшості практиків, за такі види злочину треба арештовувати та судити найсуворіше», – підкреслив Вадим Троян і повідомив, що МВС готує низку змін до КПК і КК України щодо посилення покарання за такі злочини.

Інформацію додав і спікер МВЛ Артем Шевченко:

 Результати роботи Національна поліція України щодо знешкодження в Україні таких особливо небезпечних кримінальних явищ як організовані злочинні групи, банди і злочинні організації у першому півріччі 2016 року. На 55% більше таких злочинців виявлено і знешкоджено поліцейськими загалом і зокрема на 64% ефективніше, тіж торік, спрацювали проти них саме оперативники профільного Департамент карного розшуку Національної поліції України. Переконані, що із призначенням начальником кримінальної поліції Вячеслав Аброськин (Vyacheslav Abroskin) така позитивна динаміка тільки зросте в абсолютих цифрах. Нагадую, що всі ці статистичні дані не взяті зі стелі, а є чітким і точним відбраженням відомостей внесених у ЄРДР, розпорядником якого є прокуратура. Вона так само фіксує позитивну динаміку роботи кримінального блоку поліції.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling