Криминал

В Донецкой области преподавателей вуза поймали на взятке

24 июля 2017 21:53

Слідчі обласного главку поліції спільно з працівниками Управління захисту економіки в Донецькій області та обласної прокуратури викрили посадових осіб Донецького національного університету ім. Василя Стуса, які збирали «данину» зі студентів. Хабарники вимагали та отримали 1000 доларів за гарні оцінки у дипломі.

У межах розслідування кримінального провадження встановлено та задокументовано, що протягом 2017 року , керівник однієї з філій та завідувач кафедри ДонНУ систематично вимагали від студентів гроші за успішне складання іспитів та отримання дипломів.

«Тариф» складав тисячу доларів США. Кошти одержували у кілька етапів.

Сьогодні, 24 липня, в службовому кабінеті було затримано керівника філії університету, який одержав частину обумовленої суми.

Наразі оперативники та слідчі проводять санкціоновані обшуки за місцями мешкання основних учасників злочинної групи, а також в адміністративних будівлях університету.

Злочин кваліфіковано за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати посади та конфіскацією майна.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling