Экономика

Еще один банк признан неплатежеспособным

2 августа 2017 10:07

Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 01 серпня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення №490-рш/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "КБ "Гефест" (далі – ПАТ "КБ "Гефест") до категорії неплатоспроможних". ПАТ "КБ "Гефест" не забезпечило виконання вимог нормативно-правових актів Національного банку України у частині приведення розміру регулятивного капіталу до розміру, не меншого ніж 200 млн. грн., у строк до 11 липня 2017 року.

Розмір регулятивного капіталу ПАТ "КБ "Гефест" на 31 липня 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня.

З огляду на зазначене та відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, повідомляє НБУ.

ПАТ "КБ "Гефест" було створене наприкінці 2013 року. Зважаючи на кризові явища в економіці, банк фактично не здійснював активної діяльності та станом на дату прийняття рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних не мав жодних зобов’язань перед клієнтами.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling