Харьков

Высший совет правосудия отстранил скандального Харьковского судью Лазюка

19 августа 2017 20:01

19 серпня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення до 30 вересня 2017 року судді Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка Сергія Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як поінформував доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, у клопотанні зазначено, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, в межах якого суддя Лазюк С.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, – одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії із використанням наданої їй влади та службового становища.

Зазначене діяння є тяжким корисливим злочином у сфері службової діяльності.

30 травня 2017 року Лазюку С.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Постановою заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. досудове розслідування у кримінальному провадженні продовжено до 30 вересня 2017 року.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, представника Генеральної прокуратури України – прокурора четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Малик Ольгу Іванівну, суддю Лазюка С.В.та його представника, адвоката Кучера Олексія Володимировича, Вища рада правосуддя вирішила задовольнити клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. тимчасово, до 30 вересня 2017 року, відсторонити суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка Сергія Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling