Политика

Порошенко встретился с министрами обороны Литвы, Латвии, Эстонии и Черногории

23 августа 2017 21:41

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром оборони Литовської Республіки Раймундасом Кароблісом, Міністром оборони Латвійської Республіки Раймондсом Бергманісом, Міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком та Міністром оборони Чорногорії Предрагом Бошковичем.

Петро Порошенко висловив вдячність міністрам оборони Литви, Латвії, Естонії і Чорногорії за рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

«Участь парадних розрахунків і знаменних груп ваших країн пліч-о-пліч з українськими підрозділами у військовому параді з нагоди Дня Незалежності - це важлива демонстрація нашої єдності і солідарності перед обличчям спільних викликів», - наголосив Глава держави.

Президент України обговорив з керівниками оборонних відомств ситуацію на Донбасі і стан імплементації безпекового блоку Мінських домовленостей.

Глава Української держави подякував за тверду позицію Литви, Латвії, Естонії та Чорногорії щодо невизнання анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Петро Порошенко відзначив фінансову, технічну та гуманітарну допомогу, яка надається урядами цих країн як на двосторонній основі, так і в рамках відповідних Трастових фондів НАТО.

Було окремо відзначено програми лікування та реабілітації поранених в АТО українських воїнів.

Глава держави привітав Чорногорію з нещодавнім набуттям повноправного членства в НАТО.

«Ми вважаємо українців героями, які захищають європейські цінності. Тому будемо всебічно допомагати та підтримувати Україну в цій боротьбі», - заявив під час зустрічі Міністр оборони Естонії.

Співрозмовники також обговорили широке коло питань розвитку відносин у військово-технічній сфері та зміцненні оборонного потенціалу нашої держави в умовах протидії російських агресії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling