Экономика

Швейцарцы намерены производить в Украине инновационные солнечные панели

10 сентября 2017 13:09

Швейцарські інвестори планують входити на ринок сонячної енергетики України з власною інноваційною технологією. Про це йшлося на зустрічі Голови Держенергоефективності Сергія Савчука з  представниками швейцарської компанії «Designergy» (www.designergy.ch), що займається виробництвом та встановленням дахів із інтегрованими сонячними панелями, повідолмляє Главное з посиланням неа Управління комунікації та зв’язків з громадськістю відомства.

У м. Сміла на Черкащині компанія має намір реалізувати пілотний проект із реконструкції даху комбінату «Дніпро», що передбачає встановлення сонячних панелей за технологією «TCR system». Її унікальність полягає у забезпеченні високої термоізоляції будівлі, водонепроникності даху і можливості виробляти електроенергію з енергії сонця, а також здійснювати її відпуск у мережу за «зеленим» тарифом.

Сергій Савчук запевнив представників компанії у тому, що в Україні дійсно є значні можливості для виробників сонячних панелей. «Мова йде не лише про сприятливі кліматичні умови, а й удосконалене законодавче поле. Зокрема, за участю Держенергоефективності розроблено та Парламентом прийнято Закон України, яким встановлено та прив’язано до курсу євро «зелений» тариф на «чисту» електроенергію, вироблену сонячними панелями на дахах та фасадах підприємств. Прив’язка до курсу євро дозволяє нівелювати ризики інфляції», – нагадав Голова.

«Якщо зазначений проект на Черкащині буде успішний, то в подальшому його варто  мультиплікувати і в інших регіонах України», - підкреслив С.Савчук.

Також, компанія вивчає можливість виходу на ринок використання сонячних панелей приватними домогосподарствами.

Крім цього, інвестори зацікавлені налагодити виробництво  унікальних «TCR systems»  безпосередньо в Україні.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling