Политика

Порошенко встретился с Генеральным секретарем ОБСЕ

13 сентября 2017 20:27

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з новопризначеним Генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Ґремінґером.

Глава держави привітав Посла Ґремінґера з обранням на посаду Генерального секретаря Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Петро Порошенко поінформував про розвиток ситуації на Донбасі, імплементацію Мінських домовленостей, а також окреслив бачення стратегії деокупації Криму.

Співрозмовники обговорили діяльність СММ ОБСЄ та потреби зміцнення оперативної роботи Місії. Петро Порошенко звернувся до Генерального секретаря з проханням сприяти наданню СММ нового технічного оснащення, що підвищить якість повсякденної роботи спостерігачів СММ. Було наголошено на важливості повного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово окупованої території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Сторони скоординували також підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу. Петро Порошенко наголосив на важливості налагодження інтенсивного діалогу між ОБСЄ та ООН з даного питання.

Президент закликав Генерального секретаря задіяти всі можливі механізми Організації, щоб звільнити українських політичних в’язнів в Росії та Криму, а також заручників, що утримуються російськими окупаційними військами на Донбасі.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Ґремінґер привітав призначення Спеціального представника України з придністровського врегулювання.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling