Политика

Военная прокуратура взялась за проверку содержания армейцев на гауптвахтах (фото)

14 сентября 2017 20:26

Військовою прокуратурою Центрального регіону України проводиться планова перевірка стану організації роботи з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

12 вересня 2017 року військовий прокурор Центрального регіону України державний радник юстиції 3 класу Рябенко Г.М., здійснив перевірку порядку та умов утримання засуджених, взятих під варту та  затриманих військовослужбовців на гауптвахті Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України  у  м. Житомирі. 

В ході проведення заходу, особливу увагу приділено дотриманню конституційних прав і свобод військовослужбовців у місцях тримання, насамперед їх матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення  відповідно міжнародних норм і стандартів  ратифікованих Україною. 

Зокрема, військовим прокурором Центрального регіону України  державним радником юстиції 3 класу Рябенком Г.М. проведено особистий прийом засуджених військовослужбовців, акцентовано увагу на впровадженні Закону України «Про амністію у 2016 році», який набрав законної сили 07.09.2017 року, роз’яснено вимоги зазначеного Закону і порядок їх застосування до військовослужбовців  які  відбувають покарання.

За результатами проведеної перевірки та виявлених порушень, буде вжито відповідні заходи  прокурорського  реагування.

Нагадаємо, 30 серпня 2017 року слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України скеровано до Солом'янського районного суду м. Києва обвинувальний акт за обвинуваченням офіцера Військової служби правопорядку Збройних Сил України у вчиненні злочину передбаченого ч. 4. ст. 426-1 КК України.

Встановлено, що 22 квітня 2017 року лейтенант І., перебуваючи на посаді помічника начальника гауптвахти відділу організації охорони Центрального управління військової служби правопорядку (по м. Києву та Київській області), протягом дня неодноразово наносив удари в обличчя та інші частини тіла заарештованим військовослужбовцям, що утримувалися на гауптвахті Центрального управління військової служби правопорядку. Здійснюючи моральний тиск, наказав занести з внутрішнього подвір'я до однієї з камер відра з піском і розсипати по підлозі, а потім примусив заарештованих військовослужбовців протягом ночі прибирати цей розсипаний пісок.

Двом військовослужбовцям, які утримувалися на гауптвахті нанесено побої.

Довідково: санкція ч. 4. ст. 426-1 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling