Общество

В Нацгвардии уверены: лишь тот боец, кто понимает, какую пользу приносит

21 сентября 2017 10:45

Військові психологи Центрального оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України в напрямку психологічного забезпечення системно проводять практичні тренінгові заняття, що мають за мету підвищення ефективності несення служби на взводних опорних пунктах та блокпостах.

Спрямовані вони в першу чергу на навчання особового складу прийомам психофізіологічного розвантаження після тривалого несення служби в бронежилеті, касці та зі зброєю. Методика виконання психофізіологічних вправ розроблена спільно з представниками ГО «Ліга офіцерів» під час планових заходів у травні-липні 2017 року з обміну досвідом у місцях постійної дислокації військових частин.

«Свідоме виконання військовослужбовцями вправ можливе лише за умови усвідомлення воїнами їхньої користі. Щоб кожний воїн сприйняв необхідність їхнього виконання, слід пояснити динаміку психофізіологічних процесів в організмі людини. Також я обов’язково наводжу приклади успішного застосування відповідних методик в арміях інших країн світу. Важливо сформувати у військових навички  самостійного виконання відпрацьованих під час групових занять психофізіологічних вправ, щоб вони увійшли та стали невід'ємною складовою повсякденного життя», – зазначив в розмові з нами начальник відділення психологічного забезпечення військової частини 3011 старший лейтенант Анатолій Філіпенко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling