Криминал

Полиция подозревает бывшего банкира в присвоении 150 тысяч долларов США средств клиентов

21 сентября 2017 13:03

Оперативники Управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції встановили, що громадянин поклав на депозит 150 тисяч доларів США, але згодом дізнався, що на рахунку ці кошти відсутні.

Голова правління разом з в.о. начальника одного з управлінь фінустанови все оформили документально, щоб заволодіти грошима клієнта. Де-юре, на ім’я громадянина відкритий депозитний рахунок, де факто, 150 тисяч доларів США були розподілені між посадовцями.

Слідчі Головного управління столичної поліції за оперативного супроводження оперативників управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції та за процесуального керівництва прокуратури Києва довели причетність колишніх посадовців до привласнення коштів.

На даний час екс-голові правління одного з банків повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.  Крім того, раніше, у липні цього року, про підозру було повідомлено і в.о.начальника управління фінустанови.

Колишнім банківським посадовцям загрожує покарання у вигляді ув’язнення строком від 7-ми до 12-ти років.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling