Общество

На Полтавщине "мотивированный" контрактник ВСУ погорел на вымогательстве у солдат

22 сентября 2017 07:58

Перебуваючи у розташуванні  одніє з військових частин у м. Полтаві, інструктор взводу зв'язку навчальної роти, військовослужбовець військової служби за контрактом сержант С., діючи умисно з метою особистого збагачення та використовуючи своє службове становище, запропонував курсанту навчального підрозділу надати неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів (у сумі 400 грн.) або пляшки коньяку.

Отримавши «винагороду», а саме зазначену суму грошей, сержант обіцяв приховати від командування підрозділу факт порушення курсантом військової дисципліни.

В судовому засіданні під час підготовчого провадження встановлено, що між прокурором військової прокуратури Полтавського гарнізону Центрального регіону України і сержантом С.,  була укладена угода про визнання винуватості, згідно якої сержант беззаперечно визнав себе винним у вчиненні злочину передбаченого ст. 368 ч. 1 КК України та погодився  на призначення узгодженого покарання.

Київським районним судом м. Полтави визнано сержанта С. винним  у вчиненні злочину. Враховуючи відсутність у нього судимостей та розуміння положень ч.ч. 4. 5, ст. 474 КПК України, укладення угоди у провадженні щодо кримінальних проступків, участь у бойових діях під час проведення Антитерористичної операції, йому призначено покарання у виді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17000 грн.), з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling