Экономика

Гройсман: развитие промышленности позволит ускорить рост экономики на 5%

28 сентября 2017 15:08

«Ми говоримо про сталий ріст економіки, а він вимагає розвитку власного машинобудування, впровадження інновацій. І ми маємо створювати додаткові можливості, аби такий розвиток був якісним», - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що сьогодні Україна має унікальний шанс вийти на світовий ринок зі своїм продуктом. «Експорт України зростає, доля експорту до країн ЄС зростає. Ми сьогодні постійно працюємо над розширенням ринків збуту продукції, і дуже важливо, щоб наш машинобудівний комплекс був теж одним з лідерів. І тут ми бачимо позитивні тенденції», - сказав Глава Уряду.

Одним з інструментів досягнення цілі, на думку Глави Уряду, є Комітет промислового розвитку, створений минулого року. «Це той майданчик, який напрацьовує необхідні рішення, які ми вже можемо впроваджувати», - зазначив Володимир Гройсман.

Учасники наради, а серед них були члени Уряду та керівники найбільших промислових підприємств держави, підкреслювали що було б невірно вважати Україну виключно аграрною державою. Агросектор справді становить значну долю економіки, проте маючи підприємства на кшталт «Турбоатом» або «Електроважмаш» та інших, маючи потужний сектор IT, було б невірним не думати про промисловий та інноваційний розвиток – як ще одну точку зростання.

У ході дискусії промисловці висловили декілька пропозицій, які могли б стимулювати розвиток. Серед них – чітке визначення промислової товарної номенклатури з урахуванням потреб ринку та наукових напрацювань, опрацювання можливостей доступного кредитування для промислових підприємств та розумний протекціонізм на внутрішньому ринку. 

«Ми говоримо про 5% росту та приєднання до клубу багатих країн. І ми маємо розуміти, що 5% до ВВП, це 5 млрд дол в економіку щороку і 100 тис. нових робочих місць щороку», - зазначив заступник голови Комітету промислового розвитку Анатолій Гіршфельд.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling