Экономика

"Нибулон" готовится открыть новый цех и активно строит свой флот

30 сентября 2017 13:57

Суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» готується до відкриття нових потужностей, а саме: збірно-секційного цеху, збудованого в рамках масштабної реконструкції підприємства, що проходить за підтримки Європейського інвестиційного банку, повідомляє Главное з посиланням на прес-службу підприємства.

На сьогодні в цеху вже добігають кінця роботи з монтажу   системи   опалення,   вентиляції   та електроживлення. Спеціалісти завершують також заливку  наливних  полів та виготовлення металевих  конструкцій.

Крани в першому та третьому прольотах цеху вже змонтовані, на черзі монтаж кранів у другому прольоті. Зокрема в збірно-секційному цеху буде встановлено чотири  мостових радіокерованих крани  вантажопідйомністю по 10 т кожний та сучасне зварювальне обладнання. У результаті потужності тільки нового цеху дозволятимуть виготовляти близько 4000 т металоконструкцій на рік.

Тим часом продовжується будівництво рейкового шляху від цеху до  сліпа. Навколо території цеху вже розпочалися роботи з благоустрою: активно бетонуються дороги та укладаються бетонні плити.

Введення в експлуатацію  збірно-секційного цеху заплановане на початок жовтня. Тож невдовзі погодні умови не впливатимуть на роботу нібулонівських суднобудівників, адже секції нових суден вони вже збиратимуть не під відкритим небом, а в новому комфортному цеху.

Нагадаємо, що в травні цього року компанія завершила перший етап  модернізації суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН», у рамках якого було введено  в експлуатацію автоматичну лінію очищення і ґрунтування металопрокату та цех металообробки з машинами плазмової і газової різки. Таким чином, компанія вийшла в лідери регіону за рівнем оснащеності суднобудівних потужностей.

Незважаючи на те, що в цьому місяці суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» вже спустив на воду два судна, одне з яких – унікальне самохідне надпотужне днопоглиблювальне судно «МИКОЛАЇВЕЦЬ», брати перерву на відпочинок або ж збавляти обертів ніхто не збирається.

Сьогодні суднобудівники компанії ще з більшим запалом виконують добудовчі роботи та трудяться над новими замовленнями.

Восьме несамохідне судно проекту В2000

Усі добудовчі роботи виконано і судно готове до експлуатації. Тож невдовзі флот судноплавної компанії «НІБУЛОН» поповниться ще однією одиницею.

Перше несамохідне судно проекту В5000

Наразі суднобудівниками заводу здійснюється різання металу, складання вузлів та секцій. Паралельно з цим ведеться закупівельна кампанія та завершуються проектні роботи.

Перевантажувач зерна проекту П-38

Майже на одному рівні готовності із несамохідним судном проекту В5000 і потужний перевантажувач. На сьогодні замовлення виконано майже на 10 %. Активно виготовляються необхідні для будівництва деталі, з яких складаються вузли та секції. Водночас триває закупівельна кампанія та проектування.

Надпотужне самохідне днопоглиблювальне судно проекту СДС-15 «МИКОЛАЇВЕЦЬ»

Завершуються добудовчі роботи, а саме: ведеться електромонтаж, покриття палуби та встановлення панельної зашивки, обладнання, монтуються системи, розпочались перші випробування механізмів. Ходові випробування судна заплановані на середину жовтня. Отож у наступному місяці земснаряд буде введений в експлуатацію та переданий судноплавній компанії ТОВ СП «НІБУЛОН». У жовтні ж «МИКОЛАЇВЕЦЬ» приступить до експериментального виконання днопоглиблювальних робіт на Дніпрі, а саме в Дніпродзержинському водосховищі/

Спуск цього судна має історичне значення для нашої країни. На превеликий жаль, судноплавні шляхи в Україні з кожним роком зменшуються. Уже зараз через відсутність належних глибин на річках судна вимушені ходити недозавантаженими. «НІБУЛОН» сьогодні, практично, виконує обов’язки держави, здійснюючи днопоглиблення річок за власний кошт. У минулому році завдяки лідеру аграрного ринку України було відновлено судноплавство на Південному Бузі.

Зі спуском на воду такого унікального днопоглиблювального судна суднобудівний завод «НІБУЛОН» відкрив нову сторінку своєї історії. Так, відтепер нібулонівська верф готова до будівництва більш сучасних і складних з інженерної та проектної точки зору замовлень.

Окрім того, компанією замовлені та розробляються проекти багатоцільових морських буксирів потужністю 3500 к. с. та кранового судна вантажомісткістю 10 тис. тонн з двома потужними кранами, будівництво яких заплановане на 2018-2019 роки.

Нагадаємо, що в цьому році суднобудівно-судноремонтний завод завершив будівництво серії несамохідних суден проекту В2000, що призначені для експлуатації на Південному Бузі, та буксирів проекту 121М, названих на честь відомих миколаївських корабелів. Загалом у 2017 р. компанією спущено на воду сім суден, а 100-відсоткова завантаженість заводу розписана на два роки вперед.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling