Харьков

Харьковские зенитчики-гвардейцы признаны лучшими среди всех армейцев в Украине (фото, видео)

3 октября 2017 07:02

В останні дні вересня на базі навчального центру протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України підрозділи ППО різних родів військ боролися за звання «Кращого розрахунку ЗУ-23-2». Поза конкурсом разом із підрозділами Військово-Морських Сил, Повітряних Сил та Високомобільних десантних військ ЗС України, які стали переможцями в своїх оперативних командуваннях, в змаганнях взяли участь і розрахунки Національної гвардії України.

Головною метою конкурсу було підвищення зацікавленості особового складу у поглибленні свого професійного рівня, вироблення твердих практичних навиків у оволодінні озброєнням і військовою технікою.

Захищати честь Національної гвардії України у змаганнях випало розрахунку зведеної зенітно-артилерійської батареї військової частини 3017 на чолі зі старшим лейтенантом Володимиром Бараном у складі: молодшого сержанта Олексія Розмериці, молодшого сержанта Володимира Родницького, старших солдатів Олександра Фальчука, Богдана Коломійця, солдатів  Олександра Зборця та Віталія Лавренюка. Напередодні змагань цей розрахунок став кращим серед підрозділів протиповітряної оборони Національної гвардії України.

В ході змагань стрільці-зенітники демонстрували практичні навички у діях на марші, виконання нормативів, зенітному біатлоні і практичній бойовій стрільбі, де мали вразити реальні цілі.

«Постійно навчалися, вдосконалювали свої навички під час занять, як в частині так і під час польових виходів. Звичайно чимало навчилися під час цих навчань та під час змагань на першість серед підрозділів протиповітряної оборони Національної гвардії. Ця перемога додала нам впевненості і підтвердила високу оцінку, яку дало підрозділу і колективу командування Нацгвардії», − скромно ділиться враженнями командир розрахунку молодший сержант Олексій Розмериця

«Під час змагань особовий склад  зведеної зенітно-артилерійської батареї 3-ї бригади оперативного призначення показав найкращі результати в номінаціях «зенітний біатлон», випередивши решту підрозділів майже на дві хвилини  та за результатами проведення бойової стрільби, де гвардійці-зенітники вразили найбільшу кількість, як наземних, так і повітряних цілей. В підсумку змагань гвардійці розділили перше місце разом з 25-ю окремою Дніпропетровською повітряно-десантною бригадою Високомобільних десантних військ України», − зазначає начальник протиповітряної оборони родів військ і служб Східного територіального управління підполковник Павло Савчук.

По поверненню в пункт постійної дислокації, особовий склад зенітно- ракетного дивізіону за заняте перше місце в «Конкурсі на кращий розрахунок ЗУ-23-2 серед підрозділів НГУ, ЗСУ та інших військових формувань» було заохочено правами командира частини.

«Звичайно горджуся тим, що служу в цій батареї в цьому дивізіоні. Радий, що зміг залишити і свій слід в історії свого бойового підрозділу», − із захопленням говорить солдат Олександр Зборець

Студенти кафедри телерепортерської майстерності факультету кіно-, телемистецтва Харківської державної академії культури в рамках проекту «АТОграф» підготували приємний сюрприз своїм переможцям і зняли фільм про тих бійців, які служать у зенітному дивізіоні.

Група інформації і комунікації військової частини 3017

майор Володимир Борисенко

відео Діана Краснікова, Олександра Дилькова


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling