Общество

На Луганщине будут судить так называемого "прокурора "ЛНР"

6 октября 2017 12:00

Прокуратурою Луганської області направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина України у діяльності так званої «Генеральної прокуратури «ЛНР», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Встановлено, що на початку 2015 року, реалізуючи свій злочинний умисел, громадянин України ініціював та надав добровільну згоду на призначення себе на так звану посаду «прокурора м. Первомайська Генеральної прокуратури ЛНР».

Вказана особа здійснює свою діяльність на користь терористичної організації, а також виконує дії, направлені на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно останнього проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling