Общество

Лучшие и самые мотивированные призывники Львовщины выбрали службу в Нацгвардии

11 октября 2017 13:33

Молоді хлопці вже пройшли всі необхідні процедури у районних військкоматах. З обласного збірного пункту, разом із начальниками військових команд вони роз’їдуться до своїх військових частин.

Для якісного відбору кандидатів до лав Національної гвардії України, у Львові, на обласному збірному пункті працює група комплектування офіцерів військових частин Західного ОТО.

Після проходження медичної комісії, профвідбору та співбесіди психологів з призовниками починають роботу фахівці Нацгвардії. Офіцери до числа яких входять медики, психологи, офіцери груп комплектування та представники військових частин вивчають особові справи та спілкуються з юнаками.

«До призовників в Національну гвардію України існують певні вимоги щодо здоров’я та морально-ділових якостей. Напередодні призовної кампанії про всі ці вимоги наголошується офіцерам – начальникам військових команд від військових частин», - розповів начальник групи комплектування та проходження служби рядовим, сержантським і старшинським складом Західного територіального управління підполковник Юрій Довгун.

Відбір кандидатів кропітка та виснажлива робота. Окрім вивчення документів призовника, офіцери мають поспілкуватися та визначити підходить юнак до служби в Нацгвардії чи ні. «Спілкування, реакція на запитання, відповіді, все це відіграє важливу роль у відборі на строкову службу, - розповідає начальник служби психологічного забезпечення військової частини 3002 капітан Олександр Кручко, - Дуже добре коли в юнака є мотивація до військової служби. Таких людей не багато, але вони є. Намагаємось підбирати саме таких кандидатів».

Призовник Андрій Сабат родом з міста Дрогобич, що на Львівщині. Від служби в армії не тікав. Після навчання працював та мав непоганий заробіток. Міг працювати за кордоном. Але коли прийшла повістка сам пішов до військкомату. «Чому хочу служити в Нацгвардії, - відповідає на запитання  Андрій, - багато чув про нацгвардійців та бачив по телевізору. Це військові, але з правоохоронними функціями. Декілька разів бачив їх під час футбольних матчів. Гадаю така служба мені буде мені до вподоби. Про контракт ще не думав, але знаю що у війську стабільна зарплатня. Якщо сподобається то залишусь служити».

Після відбору кандидатів на строкову службу, зі Львова, перша команда майбутніх нацгвардійців вирушить до військової частини 3027, яка дислокується у місті Києві.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling