Харьков

На Харьковщине будущие офицеры Нацгвардии с честью справились с трудной задачей в полевых условиях (фото, видео)

12 октября 2017 13:12

Заняття в польових умовах для автомобілістів та зброярів відбувалися протягом трьох днів із повним розгортанням, організацією функціонування і згортанням польового табору. При цьому дотримувалися усі встановлені часові показники. Два дні курсанти відпрацьовували практичні питання на навчальних місцях і на третій день здійснювали перехід до пункту постійної дислокації.

Для проведення занять було створено декілька навчальних місць. Частина з них була розгорнута для підвищення фахових знань по обслуговуванню техніки та озброєння в польових умовах, що є дуже актуальним в наш час. Особливістю проведених занять було те, що викладачі індивідуально підійшли до навчання кожного курсанта. Варто зазначити, що всі військові викладачі приймали участь у проведенні антитерористичної операції і під час занять обов’язково передають свій досвід навчаємим. Для відпрацювання фахових завдань автомобілісти працюють з автомобільною технікою, зброярі – з озброєнням із використанням польових засобів ремонту. У той же час, курсанти першого та другого року навчання, які наразі вивчають курс загальновійськових дисциплін, більше відпрацьовують питання пов’язані з тактичною, топографічною і вогневою підготовкою.

«За останній рік значно зросла кількість практичних занять, які проводяться з майбутніми офіцерами. По-перше, це пов’язано з постійним надходженням нових зразків техніки та озброєння для оснащення Національної гвардії. На сьогоднішній день нові зразки поступають у війська мало не щомісяця і ми маємо підготувати офіцерів, які вмітимуть не тільки користуватись цією технікою, а й проводити обслуговування та ремонт, адже вони не тільки військові, а ще й інженери. По-друге, від успішного виконання своїх службових обов’язків залежать людські життя і це підвищує відповідальність кожного офіцера», - зазначив начальник інженерно-технічного факультету полковник Владислав Єманов.

Невід’ємною частиною польового виходу є і відпрацювання дій військових на блокпосту. Це є одна з найголовніших функцій, яку зараз виконує Національна гвардія у зоні АТО. Крім того, кожен офіцер-випускник Академії, крім фахової освіти, повинен вміти виконувати і загальновійськові завдання, в тому числі і нести службу на блокпосту. Паралельно із заняттями було проведено і стрільби. Курсанти виконали контрольні вправи зі стрілецької зброї.

«Програма комплексного польового виходу щорічно оновлюється з урахуванням актуальних вимог сьогодення для надання якомога більш ефективних практичних навичок курсантам. Для залучення максимальної кількості особового складу до занять ми використовуємо принцип комплексування, включаючи до відпрацювання тактичні питання і питання за спеціальністю. Розгортаються польові авторемонтні майстерні разом з іншими польовими майстернями, організовується служба щодо охорони і оборони даного містечка», – коментує хід проведення занять заступник начальника факультету з навчальної роботи – начальник навчальної частини полковник Віктор Клішин.

Слід зауважити, що кожного разу доповнюються різні зразки техніки і озброєння на польовому виході. Цього разу курсанти автомобілісти власними силами виконали капітальний ремонт двигуна вантажного автомобіля.

«Я дуже радий цим практичним навчанням. Програма насичена та обіймає багато практичних елементів. Добре, що, не дивлячись на нашу спеціальність, у програмі завжди приділяють чималу увагу й вогневій підготовці», м ділиться враженнями курсант Андрій Шевченко.

Основною метою польового виходу є надання максимум практичних навичок кожному курсанту. Для цього створюється одразу декілька навчальних місць і курсанти по черзі проходять кожне з них. На кожному навчальному місці декілька викладачів працюють з кожним курсантом. Крім того, на одному навчальному місці можуть поєднуватись різні навчальні дисципліни, аби майбутні офіцери вчились мислити комплексно та використовувати максимум набутих знань для швидкого прийняття рішення, адже в бойових умовах саме від часу та впевнених дій військовослужбовця залежить успіх проведення завдання. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling